Čínská vláda: Nechceme Nexus 7

Čínská vláda: Nechceme Nexus 7
2012-09-14T10:42:23+02:00
• 14. 9. 2012
3

To, že Čína a Google nejdou dohromady, je již několik let veřejným tajemstvím. Po zákazu vyhledávání se čínská vláda rozhodla zakázat i nejnovější tablet Nexus 7.

Důvody zákazu jsou nejasné, ovšem už kvůli přístupu Googlu k pravidlům komunistické vlády není tento krok nijak překvapivý. Podle dostupných informací se ovšem Google snaží tablet i přes zákaz na čínský trh dostat, a proto není ještě všem dnům konec. Ostatně Čína je rychle se rozvíjející země s obrovskou populací a na prodejích Nexusu 7 by zde Google mohl vydělat slušný balík. A pokud se mu to nepodaří, tak se pro místní určitě najde nějaká ta kopie.

Zdroj: pocketdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Martin Strnad – po přečtení tvého názoru jsem se opravdu upřímně zasmál. Tvrzení, že zrovna Čína má důvod se bát cizí konkurence a „zaplaveni vyrobky ze zapadu“ zrovna v oblasti elektroniky aspiruje na titul nejzábavnější výrok roku 2012.
Pochybuji, že do konce roku tě někdo stihne překonat.

duvody jsou zrejme a dokonce nahlas recene – strach z konkurence a zaplaveni vyrobky ze zapadu a dale odchod Google ze zeme v roce 2010. Konurence jiz ted je velmi silna a napriklad Ainol za 3/4 cenu Google Nexus 7 ve specifikacich prekonava..staci si vyhledat Ainol Flame napr.
http://jdem.cz/v6nn9

nevim.. když mají číňani tolik fabrik a modelů tabletů, určitě se mezi nimi objeví i kvalitní kousky za mizivou cenu.. co by tam google chtěl vydělávat netušim.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat