Chameleon pro všechny (téměř)

Chameleon pro všechny (téměř)
2012-09-19T09:36:21+02:00
• 19. 9. 2012
1

Před několika měsíci jsme vám představili zajímavý projekt launcheru Chameleon v rámci seriálu Inovace bez legrace. Ještě včera byl dostupný na Play Storu pouze pro ty, kteří přispěli na dokončení tohoto projekt, a pro novináře. Máme pro vás na půl dobrou zprávu. Nyní si jej může kdokoliv stáhnout pro své zařízení.

Na půl dobrá zpráva je to proto, že není zdarma a pokud jej chcete používat, tak budete muset zaplatit cca 8 Eur (10 dolarů). Možná je částka až příliš vysoká, kvůli čemuž by nemusel mít takový úspěch, jak by se očekávalo. Na druhou stranu se tento launcher vyznačuje lehkou modifikací a z vlastní zkušenosti mohu říci, že je velmi svižný.

Už při testování beta verze jsem nezaznamenal jakékoliv sekání a nebo jiné problémy s během. Vše je velmi účelně přizpůsobeno lehkému ovládání a nastavení. Už samotná plocha nabízí omezené množství widgetů, což se může líbit lidem, kteří chtějí mít vše na jednom místě. V současnosti existuje možnost si vytvářet vlastní widgety, ale zde se čeká na komunitu, která by je měla tvořit. V základu získáte 9 možností a desátá je určena pro externí widgety, kterých zatím moc není. Snad se jich objeví více.

Na plochu můžete umístit až 8 widgetů. Samotný widget může mít jakýkoliv rozměr, a tak může zabírat klidně celou plochu. Kouzlo tohoto launcheru je v přepínání ploch, kdy si každou nastavíte pro jinou lokaci nebo čas. Jakmile dorazíte například do práce, tak se vám přepne na pracovní plochu, kde můžete mít umístěny jiné widgety, než jaké máte nastavené pro domov.

V celkovém ohledu bych mohl říct, že se jedná o mix Metra z Windows Phone založeném na propracovanějších widgetech. Chameleon jde cestou jednoduchosti a spíše nabízí velmi příjemné ovládání. Otázkou je, jestli jeho nová cena není pro všechny spíše překážkou v jeho rozmachu. Pokud se vám zalíbil, tak si jej můžete koupit v Play Storu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

10 dolaru je hodne:0( jen tak zbezne jsem prolitoval play store a cena vetsinou zdarma a jinak je tak 1-1,5 dolaru a jedina vyjimka big 5 dolaru…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat