5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Lukáš Vaculík

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Lukáš Vaculík
2012-09-10T12:01:25+02:00
• 10. 9. 2012
1

Každý máme nějaké oblíbené aplikace, které nás okouzlují svou krásou, funkčností, nebo jen ulehčením velmi neoblíbeného úkonu. V tomto seriálu vám každý týden popíše svých 5 nejdůležitějších aplikací pro libovolný mobilní OS nějaký člen naší redakce, či česká internetová hvězda. Další výběr připravil náš redaktor Lukáš Vaculík.

Android používám už několik let, během kterých jsem vyzkoušel jak několik zařízení s různými verzemi systému od Donut po Jelly Bean, tak několik stovek aplikací. Každý máme své osvědčené, které ihned instalujeme do svého zařízení. Abych neopakoval své kolegy, budu se snažit vypíchnout zajímavé aplikace pro tablet, bez kterých bych nedokázal fungovat.

GO Launcher HD for Pad

Krátce na to, kdy jsem začal používat svůj první tablet, mi bylo jasné, že se s deufaltním launcherem moc nekamarádím. Nejvíce mi vadí, když si nemohu seřadit seznam aplikací, což je pro mne funkce na prvním místě. V druhé řadě požaduji po domovské obrazovce, abych mohl rolovat v kruhu. Všechny tyto funkce splňuje skoro jediný alternativní launcher na Google Play od Go týmu. Byl jsem s ním spokojený i na mobilním telefonu, kde nabízí široké možnosti přizpůsobení. Na tabletu takové možnosti ještě nejsou. Přesto mě potěšil zabudovaný killer aplikací, který se spustí gestem na dotykové obrazovce.

Screenshot_2012-09-02-17-49-13

SkyDrive

Využití webové prostoru zadarmo? Proč ne. Službu SkyDrive od Microsoftu používám už od samotného začátku, kdy jsem ji potřeboval hlavně kvůli škole, o čemž vypovídá i pořízený screenshot. Dnes už slouží převážně pro zálohu mých fotografií. Snad každý uživatel této služby měl sen o aplikaci pro Android, což se před několika týdny stalo skutečností. O tom, zda aplikace funguje dobře, nejsem přesvědčen, protože načítání jednotlivých složek je běh na dlouhou trať. Ovšem neomezuji se pouze na toto úložiště, takže mými dalšími aplikacemi jsou Google Disk a Box.

Screenshot_2012-09-02-17-50-43

TeamViewer

Jelikož mám více než jeden počítač a občas prostě nepotřebuji být u jednoho z nich fyzicky, proto pro ovládání na dálku skvěle slouží program a také aplikace TeamViewer. Nabízí stejné funkce na desktopu, takže zvládnout práci na počítači přes tablet není takový problém. Nechybí ani speciální klávesové zkratky apod. Jediné, co mi v tomto ohledu celkově pro Android schází, je opačné ovládání, tedy Android obrazovka na desktopu.

Screenshot_2012-09-02-18-55-10

SoundHound

Pro někoho překvapení, ale pro mě nezbytnost, jak na tabletu, tak na telefonu. Jakmile hraje ve videu nebo v rádiu nějaký zajímavý song a já jsem zvědavý, co je zač, tato aplikace pro rozpoznání skladby je k dispozici a funguje podle mých zkušeností velice obstojně. Občas se stane, že daná píseň není v seznamu, ale je to málo pravděpodobné, však si to zkuste.

Screenshot_2012-09-02-18-56-49

SmogAlarm

Jak jeden uživatel na Google Play vtipně poznamenal, tato aplikace je skvělá „zejména na Ostravsku“. Hodí se však nejen přímo v Ostravě a blízkosti tohoto města. Proto i mě zajímá kvalita ovzduší, která je právě v Moravskoslezském kraji velice špatná, protože se jedná o oblast s těžkým průmyslem. Často jezdívám na kole po tomto kraji a nerad bych kvůli tomu skončil s nějakou nemocí a tato aplikace mi dovoluje si hlídat, kdy je pravá doba na projížďku. V seznamu je několik desítek stanic a autorovi této aplikace ještě poděkuje za své zdraví hodně lidí.

Screenshot_2012-09-02-19-09-28

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Pane Vaculiku, obavam se, ze aplikace SmogAlarm je vam po 20+ti letech zivota na Ostravsku k nicemu. Pokud jste jako bezny obcan MS kraje, 8+hodin denne vystaven smogu, ty 2 hodiny na kole uz vam moc nepritizi. Kor kdyz jste, stejne jako ja, delal 25let vsechny aktivity bez teto aplikace :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat