Ztráta Applu kvůli Samsungu: 2 miliony iPhonů a iPadu

Ztráta Applu kvůli Samsungu: 2 miliony iPhonů a iPadu
2012-08-14T07:59:08+02:00
• 14. 8. 2012
6

Soudní pře mezi dvěma giganty pomalu graduje a již minulý týden se u soudu objevily zisky a prodeje obou společností. Na základě těchto informací nyní Apple vyčíslil škodu, která mu měla být způsobena korejským výrobcem Samusungem. Ten měl údajně díky kopírování a porušování patentů připravit jablečnou společnost o nemalou částku.

86695568-apple-samsung

Na základě analýzy Apple dospěl k tomu, že díky Samsungu neprodal 2 miliony iPhonů a iPadů. Z toho vyplývá, že došlo ke ztrátě přibližně kolem 488 milionů dolarů, které bude chtít vymoci po korejském výrobci. Navíc dle analýzy Samsung utržil zisk kolem 2.241 miliard dolarů na zařízeních, které porušují duševní vlastnictví a patenty Applu.

Otázkou je, jestli Apple vůbec utrpěl takovou ztrátu. Pokud se podíváme na start prodeje jakéhokoliv zařízení od Applu, můžeme sledovat zajímavý efekt. Třeba iPhone je prakticky nemožné bez předobjednávky zakoupit. Mnohdy nejsou dostatečné zásoby, a tak musí mnozí čekat i delší dobu, než se na ně dostane řada. Z tohoto úhlu pohledu se dá tvrdit, že Samsung pouze využil nedostupnosti zařízení od Applu a hojně prodával svá zařízení. Navíc je tu ještě cenový rozdíl produktů od obou společností.

Ještě nějakou dobu si počkáme na finální verdikt, ale tyto informace ukazují, co se může stát v případě výhry jablečné společnosti. Už nyní Apple vyčísluje odškodné ve výši až 2.7 miliard dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

@ mobilmaniak82
dle mě komentář potřebuje, většina screenů (dle mého) poukazuje na použití ikon (grafické prostředí Apple nevymyslel), zapíchnutí špendlíku do mapy je věc stará jako špendlík sám, navrhnout logo/ikonu označující danou činnost (SMS, kont….) – krom barevných variací příliš mnoho prostoru nemáte, není apple store v jistém smyslu něco jako galerie nemyslím si že na stavbu galerií má apple patent, mikrofon a klávesnice rozhodně nejsou z dílny applu.

V závěru bych jen dodal že nejsem majitelem zařízení od applu ani samsungu, dříve jsem o iPhonu uvažoval ale zavrhl jsem ho pro jeho nedostatky.

@ mobilmaniak82(ověřeno) akorat ty fotky jsou upravovane ve fotoshopu aby vypadaly stejne ( velikost, pomer stran )

navic mi stale neni jasne, proc pri srovnavani iphone a android UI se vzdy srovnava hlavni obrazovka iphonu a nejake podmenu v nastavovani v androidu… Byla to samozrejme jen recnicka otazka. pak by slo jednoduse videt, veliky rozdil mezi iphonem a androidem…

Jestli Applu vznikly škody, tak si za to může sám, když nedokázal reagovat na nástup Samsungu, který nabízí telefony různých tvarů, velikostí a cenového rozpětï. Žalovat jinou firmu za to, že si zákazník naprosto svobodně vybral její výrobek je přinejmenším směšné. Vždyť se zákazník zrovna tak může rozhodovat mezi iPhonem a xperií, to pak bude brečet u soudu, že kvůli Sony neprodal iPhone?

Doufam, ze zlodejsky Samsung zaplati skody, omluvi se, prestane kopirovat a soustredi se na svuj vlastni vyvoj. Asus, SONY, Microsoft a Nokia jsou dokladem toho, ze to jde i jinak, nez krast a kopirovat.

Ať už ten Apple krachne, a bude o lichváře a vyděrače méně ….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat