ZTE se stalo pátým největším výrobcem smartphonů

ZTE se stalo pátým největším výrobcem smartphonů
2012-08-03T08:10:12+02:00
• 3. 8. 2012

Tuto zprávu ZTE oznámilo poté, co zaznamenalo obrovské dodávky svých zařízení na mobilní trh. Podle celosvětového výzkumu agentury IDC dodala  společnost ZTE ve druhém čtvrtletí tohoto roku osm milionů chytrých telefonů, což činí nárůst o úctyhodných 300 procent oproti stejnému období loňského roku.

ZTE si zároveň udržuje čtvrtou příčku v celkovém počtu objednávek a následného dodání s více než 15 miliony kusů a je tak ihned za Applem druhý nejrychleji rostoucí výrobce smartphonů. Čínská firma zabírá na celém trhu 5,2 procent, přičemž největší tržby pocházejí z Číny, Francie, Velké Británie a USA.

„Přes impozantní zisky za poslední čtvrtletí může být hodnota značky v budoucnu pro ZTE problémem. Uznávání silné značky je nezbytností, jestliže je rychle rostoucí prodej chytrých telefonů v zahraničí prioritou společnosti.“

Momentálně jim chybí pouhého půl procenta, aby sesadili ze čtvrté příčky HTC nebo 1,4 procenta na třetí Nokii. Navíc oba zmínění výrobci hrají do karet ZTE, jelikož v poslední době pociťují spíše strmý pokles. Finská Nokia se potácí s meziročním poklesem o 38,9 procenta a tchajwanské HTC o 24,1 procenta. Podle He Shiyou je toto umístění pro celou společnost ZTE důležitým milníkem na cestě k jejich cíli, aby se v roce 2015 stali třetím největším výrobcem mobilních telefonů.

Zdroj: Techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat