V App Storu jsou zombie aplikace, údajně až 400 000

V App Storu jsou zombie aplikace, údajně až 400 000
2012-08-02T09:39:45+02:00
• 2. 8. 2012
1

Společnost Apple nedávno řekla, že jejich iTunes App Store je domovem pro více než 650 tisíc aplikací a z toho 250 tisíc je výhradně pro iPad. Nicméně mobilní analytická firma Adeven označila více než 400 tisíc z nich za zombie, a to pomocí vlastní aplikace Apptrace. Čím se vyznačuje taková ‚zombie‘ aplikace?

Podle firmy, je to aplikace, která nemá žádné hodnocení a není snadno k nalezení koncovým uživatelem.

“Skutečnost je taková, že existuje jen pár tisíc aplikací, které jsou opravdu ke stažení. Je to založeno na uzavřeném systému Applu, proto je těžké odhalit tento druh aplikace. Nestačí správně hledat. Jediný způsob, jak objevit nové aplikace, je přes horní seznam,“ řekl generální ředitel společnosti Adeven, Christian Henschel.

Henschel dále poznamenal, že pokud vývojáři své aplikace nedostanou mezi ty nejlepší, tak pro ně bude čím dál obtížnější se dostat k uživatelům, jelikož ve skutečnosti velcí vývojáři utrácí miliony za přihlášky do seznamu Top 25.

„Pokud jste nezávislý, malý vydavatel aplikace, pak je to opravdu těžké, abyste se tam objevil.“

Proto Henschelova firma Adeven vytvořila nástroj z názvem Apptrace, jehož snahou je udělat iTunes App Store více transparentnějším místem. Henschel doufá, že vývojáři využijí této služby, pomocí které mají generovat vyšší příjmy a zároveň objasnit, jak se aplikace dostala ke koncovému uživateli.

Zahraniční server GigaOm poznamenal, že v iTunes App Store například existuje 1 899 aplikací, které mají sloužit jako svítilny, tak jaká může být pravděpodobnost zakoupení té úplně poslední aplikace, když koncový uživatel projde první stránku a vybere si z prvních devítky. Může vůbec někdo stáhnout tu poslední a dočká se někdy nějakého ohodnocení?

Jak je to tedy u vás? Podle čeho vybíráte? Probíráte se všemi nalezenými výsledky nebo končíte u té, které vám padne do oka?

Zdroj: Technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

white.haven

2. 8. 2012, 12:46

„Podle firmy, je to aplikace, která nemá žádné hodnocení a není snadno k nalezení koncovým uživatelem.“

Blabol. Od toho je tam hledani a to, narozdil od toho, co je v Play Androidu, funguje dobre.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat