Twitpic pro Android a iOS: jako velbloud bez hrbů

Twitpic pro Android a iOS: jako velbloud bez hrbů
2012-08-06T09:39:56+02:00
• 6. 8. 2012

Uživatelé sociální sítě Twitter určitě znají Twitpic, který umožňuje pisálkům obohatit tweet o obrázek nebo video. V nedávné době se na Google Play a App Storu objevila i oficiální aplikace.

Twitpic - logo

Twitpic je jedno z nejznámějších rozšíření pro Twitter, které mohou jeho uživatelé využívat už od roku 2008. Náplní této drobnůstky je nahrání obrázku nebo videa na server a přidání následného linku do vašeho Tweetu. Nedávno, však vyšla aplikace pro Android a iOS, kterou bych sám přirovnal k velbloudovi bez hrbů. Jedná se o free aplikaci, a pokud o ni máte již teď zájem, tak neváhejte a stáhněte si ji z Google Play nebo z App Storu. Pokud očekáváte něco jako konkurenci pro Instagram, tak čekejte spíše jeho kopii.

Aplikace zobrazuje timeline nejnovějších fotek lidí, které na Twitteru followujete. Celkové UI aplikace je nedotažené a na některých mobilech není prostředí vůbec plynulé. Pokud budete chtít přidat nějaký efekt k vaši pořízené fotografii, tak to není vůbec problém. Záhadně se ovšem dostupné efekty podobají těm, které nabízí Instagram. Mimo efektů můžete u fotografie měnit jas, její orientaci nebo si ji můžete oříznout dle libosti. Nahrávat lze samozřejmě také i videa, ovšem ty už pozměňovat nelze.

Celkově bych aplikaci nehodnotil negativně. Má své mouchy, ovšem oproti konkurenci má i značné výhody. Všichni lidé, kteří mají Twitter, mají automaticky i účet na Twitpicu a všechny lidi, které followujete na Twittru, automaticky followujete i zde. Nikdo se vám prostě neztratí. Další výhodou je rozměr fotografie – není zde omezení na pevný poměr stran 1:1 (jako je tomu například u Instagramu). Závěrem bych řekl, že momentálně mi u aplikace chybí jakási její jedinečnost a schopnost zaujmout. Pokud vývojáři zapracují a vylepší její plynulost a vzhled, určitě půjde o slušný kousek, který si uživatelé mohou zamilovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat