Sony Xperia GX se začala prodávat s velkou cenovkou

Sony Xperia GX se začala prodávat s velkou cenovkou
2012-08-10T09:53:29+02:00
• 10. 8. 2012

Hned na začátku musíme upřesnit, že tento našlápnutý mobil zamířil jako první na japonský trh a zatím není zcela jasné, jestli se objeví i u nás. Xperia GX je poněkud atypický mobil, který si pohrává s elegancí pořádného siláka. Už jen samotné specifikace jsou na dnešní dobu velmi lákavé a rozhodně nad nimi zapřemýšlí kdejaký fanda high-endových smartphonů.

sony-xperia-gx-black-600x487

Bohužel se asi nezalíbí lidem, kteří preferují menší mobily, jelikož GX disponuje úhlopříčkou 4,6 palce. Pokud vám tato hodnota nijak nevadí, tak budete potěšeni, že se jedná o HD displej s hustotou pixelů 316 ppi, což vám zaručí absolutní jemnost. Srdcem je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 Krait s taktem 1.5 GHz od Qualcommu.

Standardem je 1 GB RAM a průměrná 16GB interní paměť. Nechybí možnost rozšíření pomocí microSD karty, díky čemuž docílíte navýšení až o 32 GB. Tato novinka určitě zaujme milovníky pixelů, jelikož zadní foťák má hodnotu 13 MPx (LED blesk). Přední již jenom 1,3 MPx. Začíná se dodávat se systémem Android 4.0 ICS, ale asi nebude chybět aktualizace na nejnovější Jelly Bean.

Sony-Xperia-GX

Konektivita, konkrétně u japonského modelu, je zajišťovaná pomocí HSDPA, HSUPA a LTE. Vše je podpořeno baterií o kapacitě 1400 mAh. Tento našlápnutý kousek váží 127 gramů při rozměrech 131 x 69 x 8.6 mm.

V současné chvíli si jej mohou zákazníci objednat u japonského operátora NTT DoCoMo za přibližně 960 dolarů (nedotovaná cena). Jen můžeme doufat, že se cena výrazně sníží, pokud tento kousek zamíří i k nám.

Xperia-GX-Japan

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat