Smart Settings: přikažte mobilu, kdy (ne)má být ticho

Smart Settings: přikažte mobilu, kdy (ne)má být ticho
2012-08-15T14:37:36+02:00
• 15. 8. 2012
9

Stává se vám, že zapomínáte v práci nebo ve škole vypnout hlasité vyzvánění? Nebo naopak: zapomenete vypnout tichý mód a po hodině zjistíte, že vám přišla SMS. Tento problém za vás vyřeší nová aplikace Smart Settings.

Smart settings - ikona

Ihned po stažení z Google Play se zobrazí obrazovka s předdefinovanými profily. Máte na výběr z tichého módu, venkovního nebo dokonce i úsporného. Každý profil je samozřejmě jedinečný, a proto se například u venkovního módu automaticky vypne Wi-Fi a v úsporném se k tomu vypnou i mobilní data.

Tyto základní profily má snad každý telefon, ale Smart Settings jde ještě dál. Můžete si totiž nastavit, že po připojení na určitou Wi-Fi síť (třeba v práci) se telefon přepne do tichého režimu. Úskalí je ovšem v tom, že pokrytí Wi-Fi nemusí být zrovna kvalitní a může vypadávat. Ale i s tímto problémem si autoři poradili. Aktivaci určitého profilu lze totiž vynutit na základě času. Takže pokud máte pracovní dobu od 7:30 do 16:00, tak si jednoduše nastavíte tyto mezní časové údaje, k nim připojíte příslušný profil, dny v týdnu a o nic víc se již nemusíte starat.

Samotné profily lze přepínat přímo v aplikaci nebo pomocí rychlého nastavení v notifikační liště. Poslední z možností je použití aplikace 1Tap Quick Bar od stejného autora, která vám dokáže vytvořit i widget.

QR kody

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Vyzkousel jsem a je to na nic aplikace.Handy profiles je od českého vývojáře a umí daleko víc věcí a je kvalitnější.

zdar, ja jsem kamosovi na SIIG nahral polobotkou program ani nevim jak se jmenoval, a byl klid hned…jo a ten program byl ode mne free, to vim jiste..:-)

Dororučuji taky Profile Scheduler. Bez výhrad, ideální widget se stavem profilu, maximální nastavení, přepínání podle času, funkce, na GPS, apod.

konecny.mike

17. 8. 2012, 15:22

Používám už pár měsícu Profile Scheduler. Používám jej sice jen na vypnutí zvonění na noc (s touto funkcí jsem velmi spokojen :) ), ale pravidle lze nastavit i v závislosti na poloze.
Můžete vyzkoušet na Google Play.

Nokia Situations vyvíjela přímo Nokia,velmi dobrá aplikace. Mění profil,téma,vyzvánění,zvuk kláves,jaká aplikace se má otevřít atd. stačí nastavit datum,čas,gps pozici,BTS,wifi nebo bluetooth.

Přijde mi trochu nelogické to přepínání profilu podle dostupné wifi když se wifi v určitém profilu vypne. Pak to logicky nemůže fungovat.
Ono to neumí přepínat profil podle zjištěné BTS v dosahu? To už uměl symbian (tuším, že to byly smart profiles nebo tak nějak).

Mít něco „v základu“ pro mně znamená, že když se mi ta daná app nebo funkce nelíbí (ať už ovládáním, nebo vzhledem, nemám jakoukoli možnost ji nahradit jinou – a to platilo hlavně u Simbíku!

ano, protoze nemel nic jako appmarket. Android nic takoveho v zakladu nepotrebuje, protoze si muzes vybrat hned z nekolika alternativ. Co to je vlastne za vyhoda, ze to mam „hned v zakladu“?

LiberaleMiguel

17. 8. 2012, 7:37

to se pak neni co divit, ze jsou na Play stovky tisic aplikaci, kdyz je treba jedna na kazdou beznou funkci….. Symbian umi casovane profily uz v zakladu a od pradavna

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat