Smart Cover od Applu bude ještě chytřejší (asi)

Smart Cover od Applu bude ještě chytřejší (asi)
2012-08-03T09:55:18+02:00
• 3. 8. 2012
2

Společnost Apple můžeme považovat za puntičkářskou, jelikož si potrpí i na ty nejmenší drobnosti kolem svých výrobků. Vzhledem k tom, že relativně nedávno vydala novou generaci iPadu, nesmíme zapomenout na Smart Cover, což je velmi dobře řešený ochranný kryt pro tablet. Dokonce se dá použít i jako podložka pro iPad. Jak se zdá, tak jablečná společnost v tomto krytu vidí budoucnost a napěchuje ho nejmodernější technikou.

ipad-magnetic-smart-cover

Apple přibližně před rokem podal patentovou přihlášku na novou generaci Smart Cover, který by měl být velmi pokrokový. Podle nákresů můžeme soudit, že tento kryt nové generace obsahuje další displej, který bude zobrazovat dodatečné možnosti tabletu. Samozřejmostí bude, že se bude jednat o dotykový displej, takže výrazně rozšíříte možnosti iPadu.

apple_smart_cover_display_patent-580x287apple_smart_cover_display_patent_2-1

Z dalších nákresů můžeme soudit, že inženýři u Applu jdou dál a zamýšlí využít tento pokrokovější kryt třeba pro obyčejné ovládání hudby. Můžeme si to shrnout. Kryt je vybaven displejem a dotykovou plochou, ale to není vše. Z dalších nákresů lze vyčíst, že celý kryt se dá využít i jako dotyková klávesnice. Z toho plyne, že displej v krytu bude flexibilní, aby mohl plnit takové nároky na využitelnost. Dále si můžeme všimnout, že bude přichycen k iPadu pomocí něčeho, co výrazně připomíná MagSafe.

apple_smart_cover_display_patent_5apple_smart_cover_display_patent_7apple_smart_cover_display_patent_9apple_smart_cover_display_patent_3-580x419apple_smart_cover_display_patent_6-580x402

Pokud si vše shrneme, tak již dnes je možné tento Smart Cover nové generace vyrobit. Na druhou stranu se jedná jen o žádost o patent, a to ještě neznamená, že bude Applu udělen. Pokud se změní patentový zákon v USA, tak by mohla být tato žádost smetena ze stolu. Musíme si také uvědomit, že Apple v současnosti není schopen něco takového vyrobit. Zkušenosti s ohebnými displeji má například Samsung, takže by Apple musel jít s výrobou právě za korejskou firmou, případně za podobným výrobcem.

Zdroj: slashgear.com


Myslíte si, že by měl být Applu tento patent udělen? Nejedná se jen o využití technologií, které byly vyvinuty jinými firmami?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemysl Vaculík

VIP 3. 8. 2012, 12:12

white.haven: děkuji, upřesněno.

white.haven

3. 8. 2012, 12:06

„Apple v současnosti podal patentovou přihlášku na novou generaci Smart Cover, který by měl být velmi pokrokový.“

Ten patent byl podan nekdy pred rokem. Na USPTO byl pouze ted zverejnen.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat