RIM (BlackBerry)–začalo propouštění zaměstnanců

RIM (BlackBerry)–začalo propouštění zaměstnanců
2012-08-13T08:21:05+02:00
• 13. 8. 2012

Kanadská společnost RIM, kterou známe jako výrobce mobilů BlackBerry, se již nějakou dobu nachází ve velkých finančních problémech. Za poslední dobu nepředstavila žádný smartphone, který by oslovil masy, a co se týče tabletu, vůbec se nejedná o úspěšný projekt. Tím nechci říct, že by se jednalo o špatné zařízení, ale nenašlo si cestu k zákazníkům. V současnosti RIM začal s propouštěním zaměstnanců a nikdo neví, jak to vše dopadne.

RIM-blackberry-logo_0

Již minulý měsíc bylo propuštěno 2 000 lidí a nyní je bude následovat dalších 3 000. Plán společnosti je snížení celkového počtu zaměstnávaných lidí z 16 500 na 10 000. Jak už to bývá, společnost si touto redukcí slibuje ušetření nákladů a přežití. Jen jestli to pomůže, jelikož v současnosti nemá na trhu ani jeden mobil, který by se prodával masám a mohl tak aspoň zredukovat ztráty.

RIM chce do konce roku 2013 uchránit 1 miliardu dolarů v provozních nákladech. V tomto ohledu se ale společnost nesoustřeďuje pouze na ořezávání celé firmy, ale slibuje si hodně od nadcházejícího systému BlackBerry 10, který by nakonec mohl být licencován, a tak i používán jinými společnostmi. Zde se hodně spekuluje o spolupráci s korejskou firmou Samsung, ale ta pokaždé jakékoliv zvěsti vyvrátila. Otázka je, jestli má ještě někdo zájem o tento systém z rukou umírající společnosti.

Z vedení RIMu se neustále ozývá, že se vše obrátí k lepšímu, jakmile bude uveden nový systém. O tom jsme vás již informovali, ale prozatím se tato možnost nejeví jako reálná. Nové zařízení s BB 10 bude zřejmě až na začátku roku 2013, a tak se musíme ptát, jestli to nebude již moc pozdě.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat