Letní soutěž o linuxový telefon: další informace

Letní soutěž o linuxový telefon: další informace
2012-08-03T12:50:00+02:00
• 3. 8. 2012

Na webu Openmobility vyšel článek, který doplňuje informace k právě probíhající letní soutěži, o které jsme vás již, jako jeden z mediálních partneru, informovali. Představuje také první tři soutěžní aplikace. Pojďme se tedy podívat, co se chystá.

Openmobility-134607

Na webu Openmobilit se objevilo několik otázek a odpovědí – budeme citovat:

  • Je možné účastnit se se stejnou aplikací i další soutěže? ANO. Rozhodli jsme se, že to umožníme pod podmínkou, že v případě výhry ve více soutěžích výherce přijme ocenění jenom jednou. Autor aplikace nám tyto informace musí sdělit.
  • Je možné účastnit se soutěže i mimo Českou Republiku? ANO, toto možné je. Vyhlášení soutěže proběhne na konferenci Linux Days v Praze. Preferujeme předání ceny na místě. V případě, že to nebude možné, tak pošleme cenu poštou. Všem účastníkům doporučujeme, aby přišli i na konferenci (konference má program i v angličtině).
  • Je možné přihlásit do soutěže více aplikací. ANO.

Organizátoři také upozorňují, že přihlášku je nutné podat do 31. září 2012 a do 1. října (tedy ihned po limitu přihlášení) je nutné odevzdat alespoň beta verzi aplikace. Na rozhodnutí a vytvoření aplikace máte tedy zhruba 2 měsíce.

Následuje fáze, kdy dojde k testování a hlášení chyb ve vašich aplikacích. Testeři pak napíší zhodnocení a recenzi testovaného soutěžního příspěvku. Texty projdou schvalováním a korekturou a následně budou postupně vydány na serveru Openmobility.cz. Vítězem soutěže se pak stane ten, kdo získá od poroty, složené z organizátorů, sponzorů, mediálních partnerů a recenzentů, nejvíce bodů. Drobné věcné ceny mohou vyhrát také recenzenti aplikací.

Nyní tedy k samotným aplikacím. Jak jsme již zmínili v úvodu, aktuálně jsou přihlášeny tři aplikace. Jejich popis si dovolíme převzít přímo z webu Openmobility.cz.

Matus Talcik – ownCloud Mobile Sync client

repozitář: https://github.com/MatusT/ownCloudMobileSync
domovská stránka: –
ovi store: –

Cílem aplikace je synchronizace dat z telefonu se službou ownCloud. Jedná o službu, která umožňuje ukládat kontakty, sdílet fotky a další soubory. Hlavní výhodou této služby je, že je možné ji nainstalovat na vlastní server. Lze předpokládat, že bude možné synchronizovat všechno, co ownCloud umí.

Anand Bibek – DoMee

repozitář: https://github.com/anandbibek/domee
domovská stránka: http://projects.developer.nokia.com/domee/wiki
ovi store: http://store.ovi.com/content/296739

Tento program se snaží jednoduchým způsobem spravovat seznam úkolů uživatele.

Michal Tóth – Kimu Mobile

repozitář: https://projects.developer.nokia.com/svn/KimuMobile
domovská stránka: http://projects.developer.nokia.com/KimuMobile
ovi store: –

Kimu Mobile je port bakalářské práce “Kolaborativní interakce mezi uživateli ve virtuální 3D scéně” (Kimu zkráceně) z PC na mobilní platformu Meego. Kimu se soustřeďuje na vesmírné souboje v malé aréně, plné smrtících překážek. Hráči bojují mezi sebou a proti počítačovým protivníkům s použitím vlastní vesmírné lodi vybavené zbraněmi a štíty. Hráči mohou sbírat i speciální bonusy, poskytující různé výhody.

Pokud se rozhodnete soutěžit, určitě se podívejte na článek, který soutěž oznamoval a také na doplňující článek. Držíme palce všem zúčastněným – ať už jako vývojáři, nebo jako testeři a recenzenti.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat