IFA 2012: Samsung Galaxy Camera

IFA 2012: Samsung Galaxy Camera
2012-08-29T19:00:43+02:00
• 29. 8. 2012

Možná Vám neuniklo, že si Samsung v únoru zaregistroval název Galaxy Camera. Samsung si takováto jména registruje s oblibou. Někdy i desítky během pár týdnů, ale většinou žádné zařízení s tímto názvem nespatří světlo světa. Dosud jsme se mohli jen dohadovat, zda od Samsungu uvidíme fotoaparát běžící na Androidí platformě. Nyní přichází jakýsi zlom, jelikož dnes večer by měl Samsung toto zařízení odhalit.

Galaxy Camera by měla běžet na nejnovější verzi Androidu, tedy na verzi 4.1 Jelly Bean. Fotoaparát bude opatřen čočkou s 21násobným zoomem a 16megapixelovým senzorem (BSI CMOS). Ovládání samotného Androidu bude přes HD SLCD obrazovku s uhlopříčkou 4.8 palce. Velikostně se tedy jedná celkem o macka, na to že to není žádná zrcadlovka.

Připojení k internetu bude buď přes kombinaci 3G+WiFi, nebo 4G+Wifi, navíc se fotky budou automaticky ukládat do cloudového prostoru.

Jedná se sice o fotoaparát, ale to neznamená, že není výkonný. Plynulý chod bude zajišťovat čtyřjádrový procesor o taktu 1,4 GHz (pravděpodobně to bude Exynos). V základu bude Galaxy Camera nabízet interní paměť o velikosti 8 GB, která bude samozřejmě rozšiřitelná o microSD. Velikost baterie 1650 mAh se může zdát na dnešní poměry trochu malá, ale pokud vezmete v úvahu, že se jedná o fotoaparát, který navíc nevyužíváte každý den, bude vám jasné, že je to dostačující.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat