IFA 2012: Asus Vivo Tab a Vivo Tab RT

IFA 2012: Asus Vivo Tab a Vivo Tab RT
2012-08-30T08:30:15+02:00
• 30. 8. 2012
3

Vypadá to, že se dnes s Windows 8 convertibly přímo roztrhl pytel a nám tak nezbývá nic jiného, než mlsně koukat na další představené modely. A covertiblech bychom se ale rozhodně nemohli bavit bez zmínění původního viníka této mánie – Asusu. Ten minulý rok vyhrál srdce mnohých vydáním prvního originálního Transformeru s tehdy novým Androidem 3.0 Honeycomb. Toto pololetí však patří Microsoftu a jeho WIndows 8 a Asus nám tak přináší dva nové „transformery“, a to Vivo Tab a Vivo Tab RT.

Tyto dva modely budou pokrčovat v dnes už hrdé tradici Zenbooků a Transformerů, a tak můžeme čekat standardní Asus textury vík, hliníkové tělo a příjemné klávesnice z černými chiclet-style tlačítky. Ne vše však zůstalo stejné. Asus je totiž velmi agresivní a pečlivá firma, a tak se mnoho prvků dočkalo kompletního redesignu. Mluvíme tady například o nově přepracovaném a působivém spojovacím mechanismu, který je mnohem subtilnější než jeho předchůdci a který také mnohem lépe balancuje obě části zařízení. Nyní se ale dostaňme k několika detailům a specifikacím, které zatím Asus odtajnil.

Prvním, menším a levnějším z těchto zařízení je Vivo Tab RT, který váží necelých 500 gramů, jeho šířka je zhruba 8,3 mm a velkou část displeje zabírá 10.1 palců velký IPS panel s rozlišením 1366 na 768 bodů. Uvnitř tohoto tabletu se nachází pro mnohé již známý procesor Tegra 3, který se za pomoci 2 GB RAM stará o plynulý chod nových Windows 8 RT. Celému balení vévodí 32 GB vnitřní flash paměti, 8Mpix fotoaparát s autofokusem a LED přisvětlovací diodou a nesmí chybět ani NFC čip.

Poněkud vyspělejším bratříčkem Vivo Tabu RT je Vivo Tab podporující plnohodnotná Windows 8, který nabízí 11,6 palců velkou IPS obrazovku o rozlišení 1366 x 768, 10bodovým multitouchem, podporou WAcon per a již tradičním klávesnicovým dokem s baterií a hromadou portů. Na rozdíl od Tegrové levnější verze tu všam tiká výkonnější Intel Atom s 2 GB operační paměti a 64GB úložištěm. Tablet je také o něco těžší, váží cca 650 gramů a stejně jako jeho bráška obsahuje NFC čip a 8Mpix fotoaparát.

Ceny ani data vydání těchto zařízení ještě oficiálně neznáme, ale něco mi říká, že je Asus vydá společně s ostatními Windows výrobci už 26 října. Co na tyto nové tablety říkáte? Vyměnili byste svůj Transformer Prime za plnohodnotné Windows zařízení? Sám jsem uživatelem TF201 už prakticky ode dne vydání a musím se opravdu velmi držet, abych si neplánoval koupi nějakého z těchto tabletů.

Zdroj: Engadget

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Uz sa tesim,android je o nicom…konecne sa bude dat pouzit aj na pracu nje len na bavenie…

koalalumpur

30. 8. 2012, 13:17

Aha uz vidi

koalalumpur

30. 8. 2012, 13:16

RT verzia plnohodnotnym zariadenim oproti Transformeru nebude. W8 je uz zaujimavejsie, je nejake info o vahe a cene?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat