Apple vám změní nastavení smartphonu

Apple vám změní nastavení smartphonu
2012-08-29T10:58:38+02:00
• 29. 8. 2012
11

V poslední době můžeme slyšet o tom, jak se Apple pořád bije se Samsungem nebo s Googlem. Celkově to tak možná vypadá, že samotná společnost investuje více do právníků než do samotného vývoje nových technologií. Novou technologii tady máme, ale jestli je užitečná, to už necháme na vás.

Apple awarded patent for geofencing profile changes

Nový patent se je označen číslem 8,254,902. Uživateli by měl zajistit, že pokud si nastaví, ať ho v určité lokalitě telefon neupozorňuje na příchozí SMS, příchozí hovory a další, tak to telefon jednoduše neudělá. Samotná technlogie by potom měla fungovat ve spolupráci s GPS nebo Wi-Fi, a tak si třeba nastavíte, že u Vás v práci se telefon bude chovat jinak než jinde.

Otázkou ovšem zůstává, jestli tato technologie má ještě smysl, když se v posledních měsících rozvíjí NFC, které umí prakticky to samé. Pomocí jednoduchého NFC tagu si můžete nastavit profily, a potom stačí telefon pouze přližit k tagu a je vše hotovo. Znamená to snad, že Apple s NFC do budoucna nepočítá a raději hledá alternativy?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

jura555: To máte pravdu, patentuje toho asi víc než je normální, ale stejně tam platí určitá pravidla.. Teď mě tak napadá hláška z Cimrmana „teď, teď tu byl, museli jste se potkat“ :D

Jak jiz bylo zmineno, na androidu mi tohle funguje uz nejakej ten patek. Nemluve o byvale SE k750i kde mi tahle vec fungovala taky dobu. Porad sikovnejsi jak NFC tagy ( myslet na to mavani pred tagem ).

Holt casem tu budem mit jednu krabicku od jednoho vyrobce za cenu 5x vyssi nez je skutecna ( ne vyrobni ).

Nevim, jestli je to tim, ze je toho nadavani na apple ted vsude tolik, ale clanek na me pusobi negativne. Pritom funkcionalita to muze byt uzitecna. Jeji pouziti bez nutnosti vyndavat telefon a mavat s nim pred NFC tagem mi pripada prijemnejsi.
Taky formulace „Novy patent“ spis evokuje, ze si Apple zase patentoval neco, co se dnes bezne pouziva. Pritom tento patent byl nyni pouze uznan, navrh byl podan v pulce roku 2008.

mobilmaniak82

29. 8. 2012, 12:34

Pota – přesně tak. Jsem se lekl, že si Apple bude na dálku dělat s founem co se mu zachce, tak jako Google mazal něco z Android telefonů.

Mě tak napadá – co Vás napadne při přečtení nadpisu? Mě jako první napadlo, že mi zlý Apple přenastaví telefon, jak se mu bude líbit. Z nadpisu by mne nikdy nenapadlo, že půjde o nějakou šikovnou utilitku.

Tohle jsem pouzival uz rok po uvedeni androidu na trh…4-5let zpatky?? Takze se s tim muzu rozloucit?Asi ano – Apple si privlastni beznou aplikaci vysoudi miliardu nebo dve a jeho inovatosrska hvezda bude zarit jeste vic….

koalalumpur

29. 8. 2012, 11:54

Ehm dva roky to pouzivam na androide vdaka jednej utilite. Budem to musiet zmazat?

Ako som to pochopil ja, tak to zmeni profil na zaklade polohy. A nieco podobne som pouzival ja uz vo svojej starej Nokii 5500. Akurat, ze dokazala lokalizovat iba na zaklade bts, kedze nemala wi-fi ani gps.

Tak vzhledem k tomu, ze US patentovy urad prijme jakykoliv nesmysl za patent (ted jako vazne bezesrandy) a komu se to nelibi, musi se o neplatnost patentu soudit, tak bych byl opravdu opatrny s tvrzenim, ze pozadal driv nebo funguje jinak.

Tak vzhledem k tomu, že na tu už má patent, tak si buď o něj požádal dřív a nebo to funguje na jiným principu, tudíž žalován asi nebude.

A nevadí Applu, že už to běžně funguje na jiných zařízeních? Aby nebyl žalován.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat