Android–FBI útočí na pirátské weby

Android–FBI útočí na pirátské weby
2012-08-23T09:45:39+02:00
• 23. 8. 2012
6

Android a pirátství, co k tomu dodat. Jakmile nějaká společnost vydá placenou hru, tak se záhy objeví na nejrůznějších pirátských stránkách, kde si ji může kdokoliv stáhnout. Tato míra již překročila všechny meze a dokonce i české studio pocítilo vliv těchto krádeží.

FBI_banner-580x435

Tím samozřejmě myslíme populární herní studio Madfinger Games a jejich hru Dead Trigger, která startovala s neuvěřitelně nízkou cenou. I tak byl dopad pirátství tak velký, že se nakonec rozhodli, že hra samotná bude zdarma a jediný výdělek bude skrze platby v aplikaci. Nyní FBI zasadila těžkou ráno webům, kde jste si mohli jen tak zdarma stáhnout jakoukoliv aplikaci, která je normálně placená. V první vlně útoku FBI byly uzavřeny následující weby:

Ještě během dne se očekával další útok na stránky blapkmarket.com, ale ty jsou v tuto chvíli již nedostupné. Vypadá to tak, že sami majitelé se rozhodli, že raději ukončí vše dříve, než přijde samotná FBI.

Ačkoliv se jedná o smutnou zprávu pro mnohé lidi, kteří nejsou ochotni platit za kvalitní aplikace, tak nad daným postupem a vývojem zajásají samotní vývojáři. Těm konečně svitla naděje na vylepšení zisků, ale samotný problém to ovšem neřeší. Snad se míra pirátství začne zmenšovat a vývojáři se nebudou tak moc bát vývoje aplikací a her pro Android.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Plachý

24. 8. 2012, 16:41

S platbou pomocí účtů operátora nechoďte za Google ale za místními operátory…Google se to snaží protlačit jak jen to jde ale ne vždy mu to místí podmínky a legislativa umožňují…

Jinak vidím zavírání serverů s pirátským obsahem jako velmi dobou věc…tady se nejedná o 7 stovkové CD/DVD s filmem, hrou nebo hudbou, které musíte otravně převádět si spouštět pouze v programech s proprietální DMR ale o aplikace mnohdy publikované nezávislými vývojáři, kteří se jimi snaží uživit a které průměrně nestojí více než 50 korun…

Tohle už hraničí se šikanou, o zastrašování ani není třeba se zmiňovat… Myslím si že nenávist občanů jak USA tak CZ je už i oprávněná, ano tohle už opravdu překročilo mez a svoboda internetu už prakticky neexistuje.
Problém je, že oni nechtějí zabránit pirátství, tomu nezabrání nikdy a ani to nejde, jde jim jenom o výše zmíněné a jak už psal pan nademnou, zavíráním jednoho serveru za druhým a současně dovolovat jen jeden způsob platby, to je boj s větrnými mlýny

Jen tak dál,lidé už by se měli naučit platit..

Myslím, že by se to dalo trochu omezit i tím, že by bylo více platebních způsobů. Já třeba kartu nemám a ocenil bych například platbu pomocí SMS.

3x sláva.

Daniel Peukert

23. 8. 2012, 9:51

Kód zase profesionální, jako u Megauploadu :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat