Acer Iconia Tab A110– známe cenu, soupeř pro Nexus 7 ?

Acer Iconia Tab A110– známe cenu, soupeř pro Nexus 7 ?
2012-08-14T09:23:24+02:00
• 14. 8. 2012

Když Google představil svůj první tablet Nexus 7, který je vyráběn společností Asus, tak jsme nečekali, že se roztrhne pytel s levnými a dobrými tablety. Sice jich na trhu není příliš, ale aspoň se začínají objevovat. Nexus 7 je přímá konkurenční odpověď na Kindle Fire, ale jak se zdá, tak přichází i odpověď na tablet od Googlu v podobě Acer Iconia Tab A110.

Acer-A110

Ačkoliv cena u této novinky není nižší ani rovna Nexusu 7, rozhodně stojí za zvážení. Už jen samotná výbava A110 je na velmi slušné úrovni. Jak už asi víte, nebo tušíte, tablet od Aceru je vybaven Tegrou 3 s frekvencí 1.2 GHz. Paměť RAM je opět ve velikosti 1 GB a interní úložiště je 8 GB. Navíc v tomto případě dostanete čtečku microSD karet až do velikosti 32 GB. Ani u A110 nenajdeme zadní kameru, je vybaven pouze přední, která má 2 MPx.

S displejem je to ale o něco horší, jelikož při úhlopříčce 7 palců dostanete rozlišení pouze 1024 x 600 pixelů. Navíc se jedná o TFT panel, takže v této specifikaci nemůže soutěžit s referenčním tabletem od Googlu. Hned do začátku novinka od Aceru dostala systém ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich a o aktualizaci nebo jejím datu nepadla ani zmínka, ale asi se dá očekávat update na Jelly Bean.

Nyní vás už asi bude zajímat cena a dostupnost. Podle webu stuff.tv zamíří Acer Iconia Tab A110 do Velké Británie na konci září za cenu 179 liber, což je přibližně 6 000 Kč. Nyní je na vás, jestli se vyplatí jeho koupě. Zajisté má své výhody oproti Nexusu 7, ale musíme připočíst i značné nevýhody.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat