Zhi Zhen vynalezli Siri, Apple půjde k soudu!

Zhi Zhen vynalezli Siri, Apple půjde k soudu!
2012-07-15T10:37:00+02:00
• 15. 7. 2012
1

Zdá se, že pro čínské společnosti v současnosti začínají přímo žně nad některými patenty, na které si dělá nároky právě kalifornská společnost Apple, a tak se snaží z nich vylákat co největší jmění. Naposledy u soudu v Čině pochodila firma ProView, které soud přiřkl 60 milionů dolarů za neoprávněné užívání značky iPad. Kdo další půjde v jejích šlépějích? Na řadu se dostává další společnost!

Zhi Zhen Internet Technology je společnost, o které jste pravděpodobně ještě nikdy neslyšeli. Podle nich existuje patent, který jim byl vydán v roce 2004 a Apple ho porušuje se svou Siri. Službu podobnou Siri právě tato společnost ve skutečnosti provozuje v Číně pod názvem Xiao I Robot, jak můžete sami vidět na videu. Nicméně firma Zhi Zhen tvrdí, že posílali v květnu dopis do Applu, týkající se porušení tohoto patentu, ale jelikož neobdrželi žádnou odpověď, rozhodli se obrátit na soud.

Vypadá to, že jakmile skončí jedna kauza, čínské společnosti začínají hledat další nové důvody, za co by mohly žalovat Apple, aby vysoudily co největší balík peněz. Je to nechutné, ale jak praví jedno rčení, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Telekomunikační společnosti by se měly zamyslet nad celým byznysem a začít soutěžit na základě kvality svých výrobků a ne velikosti svého patentového portfolia.

Zdroj: Appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Siri nevynalezla cinska firma. Patent je pro cinsky trh, navic neni potvrzeno, ze existuje. Byt Vami, tak si podobne moudra typu kdo jinemu jamu kopa, necham az po verdiktu soudu.Clanek vyvolava zbytecny flame, overene udaje a nezujatost. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat