Xperie 2011 nedostanou oficiální Jelly Bean

Xperie 2011 nedostanou oficiální Jelly Bean
2012-07-27T09:27:45+02:00
• 27. 7. 2012
5

Mobilní telefony z roku 2011 již neexistující značky Sony Ericsson pravděpodobně nedostanou další aktualizaci na Android Jelly Bean. Tato informace se objevila jako odpověď Sony ve Velké Británii na sociální síti Facebook. Konkrétně byla řeč o nejvyšším modelu Xperia Arc S, z čehož vyplývá, že i nižší modely jako Xperia Neo nebo Ray jsou na tom podobně a aktualizace se jich nedotkne.

Ještě je šance, že Sony svůj postoj zhodnotí stejně, jako to udělalo v případě Xperie X10, kdy si fanoušci doslova aktualizaci vydupali a vyšlo jim to. Otázkou je, zda bude mít Jelly Bean vůbec nějaký kladný přínos pro majitele loňských telefonů. Již dnes je známo, že Ice Cream Sandwich na těchto zařízeních neběží optimálně. Nicméně pokud opravdu budete chtít systém nainstalovat, zbývá vám možnost obrátit se na XDA Developers, kteří se svou vlastní ROM určitě co nevidět přijdou. Letošní modely budou mít možnost aktualizace, ale zatím bez známého termínu.

Zdroj: Sony

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

„Již dnes je známo, že Ice Cream Sandwich na těchto zařízeních neběží optimálně.“ Píše to taky pár šmudlů na žvanírně Xperia.cz. Mám ICS v Xperia Mini nainstalované přes Sony Update Service se zachováním dat (a tedy bez factory resetu) a běží bez jakýchkoliv problémů.

Běží optimálně. Ale jen po factory resetu. Některým uživatelům bez toho ne. A je to celkem logické, rozdíl mezi 2.3 a 4.0 nebyl jen tak nějaký. :-) Ale to jen tak nezvládlo Sony aktualizaci jejich telefonů? U ostantích výrobců je to OK?

white.haven: jak bude pro nexus S?Jedu na něm od soboty a zatím vše jede jak má. :-)
je to klasický tah jak si zvednout prodeje nových zařízení..kdyby vydávali aktualizace pro každej telefon dva roky,tak 90% uživatelů si nebude kupovat nový telefon protože to není potřeba.
I když na drouhou stranu znám hodně lidí co mají GALXY NEXUS, Samsung galax SII, SIII a je jim úplně jedno jakou to má verzi systému, hlavně že to umí volat/psát sms/brouzdat po netu/ a má to kalendář. :-)

Peťa Shvecik

27. 7. 2012, 13:39

Nekoukal bych jestli nove nebo stare zarizeni, a pokud neni po hw. strance problem je to neserioznost vyrobce, ze uz neuvolnuje aktualizace, bohuzel jich je vetsina, tak nezbyva nez instalovat z XDA nebo koupit nexus..

white.haven

27. 7. 2012, 12:46

„Již dnes je známo, že Ice Cream Sandwich na těchto zařízeních neběží optimálně.“

No to je ale problem Sony. Jak se ukazuje, JB bude i pro stary Nexus S.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat