Statistika

[Statistika] Podíl ICS pomalu stoupá, Gingerbread vede
2012-07-03T12:46:43+02:00
• 3. 7. 2012

Google na začátku měsíce opět představil pravidelně zveřejňované statistiky podílu jednotlivých verzí systému Android. Nejzajímavější jsou zřejmě čísla reprezentující podíl verze Ice Cream Sandwich, který je na vzestupu a pokořil hranici 10 %.

androids

Z koláčových grafů, které Google pravidelně zveřejňuje, můžeme vysledovat stále největší podíl Androidu 2.3. Tato verze běží přesně na 64 procentech. Druhou pozici pak okupuje verze Froyo (2.2), která stále obývá více, jak 17 % zařízení.

chart

Hned v úvodu jsem zmínil podíl Androidu Ice Cream Sandwich. Ten stoupl cca o 3 % a nyní tedy představuje přibližně desetinu celého grafu. Vzhledem k tomu, že se jedná o verzi, která je na světě již skoro rok, nejde o nijak závratné číslo. U většiny výrobců stále probíhají aktualizace a spoustu přístrojů na ní pořád čeká. Posledním přírůstkem je včera zveřejněná aktualizace pro smartphone HTC Incredible S. Pro Google to vůbec nejsou příznivé výsledky. V porovnání s konkurenčními systémy je na tom Android, co do rozštěpenosti platformy, zřejmě nejhůře.

chart (1)

Dále pak stojí za zmínku i tabletové verze Androidu. Zde již máme trochu problém s identifikací toho, kolik z podílu Androidu 4, představují právě tablety. Čistě tabletový systém Honeycomb v tuto chvíli zabírá podíl 2,4 procentního bodu.

Na závěr tu máme podíl verzí starších než Froyo. Všechny tyto verze (od Androidu 1.5) dohromady zabírají 5,4 %. Pokud bychom do “starých” verzí Androidu počítali i verzi 2.2, získáme podíl o velikosti 22,7 %, což je poměrně velké číslo a opět to upozorňuje na problematický systém aktualizací.

Kromě těchto statistik Google zveřejňuje i statistiky rozlišení zařízení, která Android využívají.

statschart (2)

Zdroj: Google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat