SGS 3 nevybuchlo jen tak, zřejmě za to může lidská hloupost

SGS 3 nevybuchlo jen tak, zřejmě za to může lidská hloupost
2012-07-07T09:20:01+02:00
• 7. 7. 2012
3

Možná si ještě budete pamatovat kauzu s explodujícím Samsungem Galaxy S III, která obletěla celý svět. Mnozí začali panikařit a jiní čekali na oficiální výsledky vyšetřování. Do dnes se neobjevil druhý případ tohoto poškození. Dnes vám můžeme  v klidu říci, že se nemusíte ničeho bát. Toto poškození nebylo způsobeno špatnou konstrukcí nebo jiným zaviněním výrobce. Zřejmě za vše může lidská hloupost.

8b24575d

Fire Investigations UK (FIUK) měl za úkol prošetřit celou událost a následně vydat definitivní stanovisko o tom, kvůli čemu tento konkrétní kus SGS 3 explodoval. Proběhlo několik nezávislých testů, aby se dokázalo nasimulovat stejné poškození. Jen dodáváme, že tato organizace je nezávislá a i Samsung netrpělivě čekal na výsledky.

bcaf2fb5801262e9

FIUK uvádí, že k poškození došlo kvůli tepelnému vlivu zvenčí a sám smartphone neexplodoval jen tak sám od sebe. Navíc se ve zprávě uvádí, že k tomuto konkrétnímu poškození mohlo dojít jen v případě, kdy na zařízení působila podobná energie, jako je využívána v domácích mikrovlnných troubách.

c026c7c1

Sám poškozený nakonec připustil, že k celé škodě mohlo dojít vinou třetí osoby a smartphone se sám od sebe nevznítil. Dokonce se ukazuje, že konkrétní kus SGS 3 byl ve vodě. Z toho můžeme usoudit, že majitel se snažil mobil vysušit, ale vše dopadlo explozí mobilu.

Zdroj: samsungtomorrow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Je naivné tvrdiť, že sa jedná o hlúposť alebo demenciu. Môj názor je, že je to cieľavedome aranžované konkurenciou, možno HTC, ktorej SGS3 vypaľuje rybník

Za to nemůže lidská hloupost, ale lidská demence :-D to fakt je někdo tak hloupý??? Myslel jsem, že to se děje za oceánem
by mě zajímalo kolik SGS3 při tom vyšetřování znehodnotili…

Takže v anglofonních mutacích návodů na obsluhu mikrovlnných trub přibude přísný zákaz vysoušení kromě domácích mazlíčků i utopených mobilů. Jednoduché.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat