Co nového nám ukáže Samsung v srpnu? Bude to Note II?

Co nového nám ukáže Samsung v srpnu? Bude to Note II?
2012-07-23T07:08:17+02:00
• 23. 7. 2012

Samsung chystá novinky. 15. srpna se totiž dočkáme nového modelu řady Galaxy, který bude vybaven systémem Android. Otázkou zůstává, o jaký model půjde. Spekulace se točí kolem nástupce modelu Galaxy Note.

note

Samsung začal rozesílat email s pozvánkou na akci, kde představí nový model řady Galaxy. Akce by měla proběhnout 15. srpna, ale Samsung pochopitelně neřekl, o jaké zařízení se jedná. Mezitím ovšem na internetu kolují informace o chystaném nástupci modelu Note. Nový Note II by měl údajně přijít na svět právě během této konference a ohromit by měl především svým výkonem a pochopitelně i svým displejem. Otázka je, jestli nebude konkurencí pro stávající vlajkový model Galaxy S III. Vzhledem ke zvětšení uhlopříčky u modelové řady S můžeme očekávat podobný krok i u Note.

S čím by tedy mohl Samsung 15. října vyrukovat? Note II se opět bude vyznačovat obrovským displejem. Tentokrát by se mělo jednat o placku s uhlopříčkou 5,5 palců a rozlišením WSXGA+ (1680×1050 pixelů). Technologie výroby je vzhledem k cílové skupině uživatelů jasná – Super AMOLED HD Plus. Zadní fotoaparát bude disponovat rozlišením 8 MPx. Počítat můžeme se standardní výbavou, která zahrnuje i NFC či v Americe využitelné LTE.

Samostatnou kapitolou je procesor a výkon. Před časem totiž unikly údajné výsledky benchmarku. Jak test dopadl, se můžete podívat v následujícím obrázku. Základem přístroje by měl být čtyřjádrový procesor Exynos 4412 s taktem 1,6 GHz pro každé jádro. Grafickým čipem by se mělo stát Mali 400. Telefon by tak měl být o něco výkonnější než model Galaxy S III.

galaxy-note-II-benchmarks

Neznámou v tuto chvíli tvoří použitý operační systém ve finálním přístroji. To, že se bude jednat o Android, je jasné, ale otázkou je, jestli půjde o verzi ICS, či Jelly Bean. Osobně si myslím, že se dočkáme spíše verze Ice Cream Sandwich (4.0.4) a Samsung přislíbí brzkou aktualizaci, ale samozřejmě je možné, že nás korejský výrobce překvapí.

Zdroje: PhoneArena (1, 2), GLBenchmark, Intomobile

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat