Nokia a její útok na Google Nexus 7

Nokia a její útok na Google Nexus 7
2012-07-03T07:14:52+02:00
• 3. 7. 2012
7

Nejnovější počin Googlu na poli tabletů ještě ani nevyšel a už má problémy. Tablet, který je dostupný v 199 a 249 dolarové verzi, si finská firma vyhlédla jako ideální cíl pro útok s vidinou financí od Googlu a Asusu. Ti už to mají i tak dost komplikované kvůli nastavení ceny tohoto zařízení.


Cena tohoto tabletu je velmi důležitá, jelikož Google tak pouze následuje podobný krok, který se svým tabletem Kindle Fire udělal americký multimediální obr Amazon. Nokia chce využít v tomto souboji své obrovské patentové portfolio.

Nokia tvrdí, že její právníci nalezli technologii, kterou Google a Asus v Nexusu 7 používají a na kterou má Nokia patent. Jedná se pravděpodobně o patent na IEEE 802.11 Wi-Fi standard, který bude pravděpodobně nemožné obejít bez razantního zásahu, pokud se porušení potvrdí. Nokia ve svém prohlášení nicméně nevystupuje podobně jako Apple a nechce pozastavit prodeje tohoto zařízení, ale chce, podobně jako to udělal s většinou androidích výrobců Microsoft, aby s ní tyto firmy uzavřely licenční smlouvu na tuto technologii.

Pro Nokii tento krok dává mnohem větší smysl, jelikož pokus o zákaz prodeje by se nepříjemně táhnul a pošramotil by i poslední kousky pověsti, kterou má. Navíc by z něj Nokia nezískala žádné peníze, protože se zatím tabletovému trhu nevěnuje a tak směruje pouze na získání co nejvíce financí. Zástupci Googlu a Asusu se k strategii obrany ještě nevyjádřili.

Zdroj: The Inquirer

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

myslím že tento patent bude typu FRAND..snad Evropský patentový úřad a soud nejsou tak blbý jako Americký

4. Osobně se taky chystám na telefon wp8, já neříkám, že je to špatný systém, ale špatný je, že vsadila 100% pouze na WP a to jí stazilo. 5.Ale Nokia je tragéd, který když chce něčeho dosáhnout, většinou to skončí opačně. Tak že zase přijde o víc, než kolik na tom vydělá. To je prostě Nokia.

Nightwitcher

3. 7. 2012, 11:19

Barney93: Vsak si vydelava normalnim zpusobem. Ma smysluplny patent na technologii, na jejimz vzniku se podileli. Pokud chteji ostatni „jejich“ technologii pouzivat, meli by za to zaplatit. Pokud to ale nedelaji, prichazi na radu soud. To je jako kdyby nekdo tobe ukradl elektronicky penize a ty byl za blbecka, protoze bys ho zaloval. Pravni system je tu mimo jine k ochrane neciho vlastnictvi.

preearuzickp

3. 7. 2012, 11:08

geary – no těžko říct, mám WP ale není to zlé. Na druhou stranu WP má své chyby. Androida jsem měl a byl jsem spokojený. Teď počkám ještě na WP 8 a uvidíme co bude. Ale spíše si myslím že Nokia neměla zabít Meego…. Nebo Maemo to byl best systém (N900 nesmrtelný telefon).. bohužel…

Tak tady je snad článek o nokii ne? Na Apple můžeme nadávat o článek výš. Kdyby se nokia spojila s googlem, tak mohla být dnes v zisku, jako samsung, vsadit všechno jenom na wp byla chyba. Teď se musí uchylovat k zoufalým krokům, aby nekrachla uplně.

preearuzickp

3. 7. 2012, 10:09

Barney93 – Pliveš na Nokii, ale Apple dělá úplně to samé a ještě horší. Nokia se chce domluvit Apple hned vyvolává válku.

Ať už fakt Nokia táhne do ******! Když není schopná si vydělat normálním způsobem, tak tady nemá co dělat!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat