Nokia 808 – Baculka s velkým očkem

Nokia 808 – Baculka s velkým očkem
2012-07-20T11:00:38+02:00
• 20. 7. 2012
12

Hodně lidí o ní mluví, spousta lidí na ni čekala a všichni do jednoho jsme se toto pondělí dočkali, když tato baculka dorazila na pulty českých obchodů. Mnohé překvapila, někteří ji okamžitě zavrhli a my se jí podíváme „pod sukénku“.

Na omak se zdá Nokia 808 jako přitažlivá kráska s velkým očkem, které čeká jen na to, až bude moci zaznamenat svou 41Mpx čočkou okamžik, jenž už vám zůstane na věky. Zdobí ji optika Carl Zeiss, což z naší krásky dělá nejlepší fotomobil, který jsme dosud viděli. Kvalitu si však užijete za předpokladu, že překousnete trochu větší rozměry zařízení a cenu, která se pohybuje kolem 15 000 Kč.

Pokud se zaměříme na kvalitu fotografií, můžeme jen zírat na profesionálně provedenou práci. Zatímco většina našich telefonů či smartphonů používá 2-8MPx, na takové to běžné focení, ve kterém vidíme šum naprosto všude, Nokia 808 ukazuje, že i po zapnutí optického zoomu lze pořídit fotografii bez kazu.

Jediné, co se dá naší baculce vytknout, je jeden zásadní problém. Tím je operační systém Symbian Belle. Věřím však, že společnost Nokia světu tímto zařízením předvedla, že se na boj s konkurencí tvrdě vybavila a v budoucnu vytasí své největší zbraně – předpovídané a opěvované WindowsPhone 8 spolu s nejúžasnějším fotoaparátem vůbec. Konkurenci si myslím dlouho nenajdou.

Nebudu však dlouho vyprávět a radši vám vše ukažu – přeci jen se říká „Důkaz místo slibů“.

Nokia 808

4132

A jak vlastně fotí 808?… Vše je foceno na automatický režim.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jahůdků Terez

První redaktorka Dotekomania.cz píšící o mobilních telefonech, členka testovacího O2 guru týmu, blogerka, redaktorka Mitvsehotovo.cz a administrativní pracovnice ve VVV Most. Studentka strojařiny, která se nebojí říct svůj názor. Závislost na knihách a kávě. Velká sestra dvou malých slečen, která by se pro pravé přátele rozkrájela. Zálibu nachází v řízení svého stařičkého Póla, moderních technologiích, fotografiích, umění, seriálech, fotbalu, hudbě a marketingu.

Komentáře

Prosím o odkaz, kde je již 808 v prodeji. Heureka mi nic nenašla. http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-808-pureview/#skladem

Václav Pavlín

20. 7. 2012, 20:55

majeje: Máte pravdu, tento fakt se mi z mysli vytratil.

grovik: Přechod z minulého do budoucího času je zde naprosto logický – v minulosti se vybavila a v budoucnu se vytasí. V tom nevidím sebemenší problém.

Slovo boj mi úplně uniklo (a to jsem článek četl několikrát, jelikož jsem na něm dělal korekturu). Za tuto připomínku děkuji, opravím.

K Vašemu komentáři – opět říkám, pokud kritizuji něčí češtinu, zametu si nejprve před vlastním prahem – dvakrát slovo ani a čárka za „V budoucnu“ navíc… Toliko k Vaší schopnosti psát srozumitelné věty.

Máte-li nějaké faktické připomínky, rád je s Vámi prodiskutuji. O slohu a pravopisu se s Vámi už ale bavit nehodlám.

Václav: Tak třeba tady to je perla:
„Věřím však, že společnost Nokia světu tímto zařízením předvedla, že se na boj s konkurencí tvrdě vybavila a do boje vytasí své největší zbraně – předpovídané a opěvované WindowsPhone 8, spolu s nejúžasnějším fotoaparátem vůbec.“

Ta věta totiž ani snad není ani česky. Nebo je snad normální v jednom souvětí spolehlivě odskočit z času minulého do budoucího? Nebo ona skvělá příprava na boj a do boje. Inu řečnický obrat hodný učně v prvním ročníku. Protože nejsem toliko nafoukaný zoufalec. Viděl bych to asi takto (odhlédnu od fakt v této větě, protože by pak musela znít úplně jinak):

„Věřím, že společnost Nokia tímto zařízením světu předvedla, že se na boj s konkurencí dobře připravila. V budoucnu, předvede své největší zbraně – připravované Windows Phone 8, v tandemu s nejúžasnějším fotoaparátem vůbec.“

Václav Pavlín: Poprosil by som do budúcnosti, ak niečo píšem zistiť si aj relevantné fakty o danom zariadení. Tvrdenie o tom, že technológia PureView nie je vhodná pre symbian resp. Nokia belle je mylné. PureView bola primárne koncipovaná pre symbian, ktorý ako jediný dokázal optimálne využivať túto technológiu. Ostatné mobilné platformy boli a ako aj vidno v súčastnosti stále sú neschopné efektívne využívať takúto sofistikovanú technológiu.

Václav Pavlín

20. 7. 2012, 20:25

grovik: Bylo by užitečné, kdybyste mi prozradil, o které větě se bavíme:)

„je jeden zásadní problém. Tím je operační systém Symbian Belle“ takovy blabol muze napsat jen nekdo, kdo nema s timhle OS zadnou zkusenost..belle je x krat lepsi nez WP…nicmene byt 808cka s androidem tak jim vsichni utrhnou ruce,,..

Václa: A jak neschopnost napsat větu slohově OK, souvisí se mnou?
Ohledně Nokie.
Zatímco jejich výsledky dávají za pravdu mě.
Ani jejich prohlášení nedávají zapravdu autorce.

Václav Pavlín

20. 7. 2012, 19:58

grovik: Nechal bych si poznámky o psaní a urážení autorky od cesty, pokud nezvládám shodu přísudku s podmětem…

Stejně jako Vy předpovídáte v nejbližší době Nokii žebrotu, autorka může předpovědět PureView s WP8, o které už jsme mimochodem psali dříve: http://dotekomanie.blog.mobilmania.cz/2012/06/potvrzeno-nokia-pureview-pro-windows-phone-bude/

majeje: Dovolím si tvrdit, že autorka do Nokie nekope, pouze vyjádřila svůj názor, že Symbian Belle není pro toto zařízení vhodným systémem. Nijak neshazuje Nokii ani samotný systém.

Jen dvě zásadní poznámky.
1. Když neumím fotit nefotím – fotky jsou příšerné i na telefon. Bez ohledu na rozlišení.
2. Když neumím psát tak aby věty šli přečíst. Nepíšu. Mimochodem fakt vypadá hloupě napsat stejné slovo dvakrát v jedné větě.
3. Nechal bych si od cesty ty teorie o WP8 a PureView do doby než se tak stane (patrně se tak nestane). Protože do té doby Nokie půjde o žebrotě. Elop je totiž skvělý manažer.

Veľmi zaujímavý ženský pohľad a prvý dojem na novinku od nokie. Poprosil by som o vyargumentovanie a racionálne podloženie tvrdenia „Jediné, co se dá naší baculce vytknout, je jeden zásadní problém. Tím je operační systém Symbian Belle. “ Neviem, či autorka článku aj rozmýšľala, keď to písala, ale asi si neuvedomuje, že bez tejto jedinej chyby by ergo nemohol vzniknúť ani tento fotomobil, a teda by nemohli ani vzniknúť jej úžasné snímky. Tvrdenie o jedinej chybe Nokie PureView mi pripadá, ospravedlňujem sa za výraz, ženský logické, teda, keď je v móde kopať do nokie, prečo by som si nekopla aj ja. Ešte raz, veľmi „odborné letmé zhodnotenie“.

Terez Jahůdků

20. 7. 2012, 16:39

U našich českých prodejců.

Může nám Terezka vysvětlit ten první odstavec? Na kterých pultech od pondělí leží 808?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat