Nexus 7: odhalena nová funkce a ninjové znovu rozbalují

Nexus 7: odhalena nová funkce a ninjové znovu rozbalují
2012-07-12T09:24:38+02:00
• 12. 7. 2012
10

Nexus 7 se stal vládcem sedmipalcového segmentu tabletů, a to ještě ani neprodává. V některých zemích je možné jej předobjednat, u nás budete zatím oficiálního prodejce hledat marně. Už nyní vám ale můžeme prozradit, že i do ČR se chystá – prozatím je stanoveno datum na září.

AxBml6iCMAALCAm-635x333

Zajímavé je, že se u „sedmičky“ povedlo objevit nový senzor, který dává tušit skryté funkce. Výše vyobrazené kryty se objevily na internetu již před týdnem a většina z nás je brala jako běžný doplněk, Google je bude prodávat na Play Store. Nyní se ale na Nexusu 7 podařilo objevit magnetický sensor, který umí probudit zařízení. Na demostraci této funkce se můžete podívat na videu. Je pravděpodobné, že obě záležitosti spolu souvisí a kryty budou fungovat podobně, jako Smart Cover na iPadu – po otevření se aktivuje displej.

Zdroj: androidpolice.com

Stylový unboxing

Již jsme se vás ptali v anketách, jestli máte rádi “unboxing” videa (rozbalení). Výsledek je ten, že jste se téměř rovnoměrně rozdělili na dvě části. Ale co tak netradiční unboxing v podání dvojice Patrick Boivin a Google. Nic vám to neříká? Mělo by. Patrick Boivin má za sebou asi ty nejlepší unboxing videa, ve kterých vždy představil zařízení Nexus ve velkém stylu. Než se podíváme na nejnovější video, můžeme si připomenout historii.

Nexus One

Nexus S

image
Obrázek je odkaz na daný unboxing.

Galaxy Nexus

image
Obrázek je odkaz na daný unboxing.

A nyní se již podívejte na nový počin z této dílny. Stylový “unboxing” tabletu Nexus 7.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

SuiVanOrton

17. 7. 2012, 9:49

Je škoda že těch Nexusů7 nepřipravili víc, přeci jenom tedka je to takový wow efekt, myslím si že by si ho hromada lidí koupila a nekoukala doprava doleva. Když tedka budu muset čekat do září, určitě budu porovnávat jestli mi třeba foťák a šachta na SD karta stojí za nějakých 1500 navíc a koupit si Asus tablet s Tegrou3, možná do té doby přijde Asus nebo Samsung s něčím ještě zajímavějším. Myslím kdyby jich připravili v první várce tak 3 miliony že by to bylo lepší.

white.haven

14. 7. 2012, 10:57

VVelda: tys jeste nepochopil, ze tady se mluvi o magnetickem senzoru, coz je dost obecny pojem, pro zamykani a odemykani zarizeni, ne o magnetometru.

A mimoto. I kdyby to byl jen digitální kompas, tak pokud je 3osý, tak k tomu stačí akcelerometr nebo gyroskop, ale nejlépe obojí (a pokud jen jeden, lepší je gyroskop) a dá se tím celkem pohodlně simulovat magnetometr. Vlastně se podobným způsobem některé magnetometry i vyrábějí… A myslím, že teoreticky by to šlo i s 2osým e-kompasem, protože díky akcelerometru víme, v jaké je telefon poloze. Ale bylo by to nejspíše lehce i nechtěně oklamatelné a naopak v některých případech by to nefungovalo vůbec a hlavně by se z toho nedala určit ani žádná orientační síla magnetického pole… Hmm… Takže by to vlastně ani použít nešlo… :D

white.haven: Magnetický senzor je magnetometr. Měří sílu a směr (i smysl) magnetického pole – není žádný problém si to najít na en wikipedii.
Pleteš si očividně magnetometr a e-compass (digitální kompas). Většina telefonů jsou vybavena obojím, i když e-compass ztrácí smysl, pokud je telefon vybaven magnetometrem. Ale to by se dalo říct i o dvojici akcelerometr a gyroskop… Ale dávají se oba ze stejného důvodu jako tyto senzory. Oba se dostávají do jistých situací, v kterých udávají nepřesné nebo špatné informace a hodnoty, pokud se to zkombinuje, dá se tomu předejít nebo toto aspoň minimalizovat.

Mám také ovšem pocit, že někteří výrobci udávají buď i e-compass a magnetometr nebo jenom e-compass, ačkoli tam je jen nebo právě magnetometr…

white.haven

13. 7. 2012, 14:18

VVelda: magneticky senzor není magnetometr. Magnetometr je kompas.

„Nyní se ale na Nexusu 7 podařilo objevit magnetický sensor, který umí probudit zařízení.“

Myslite, ze kompasem probudite zarizeni?

MegaROFL :D :D :D Takže ano, Nexus 7 obsahuje magnetometr. To zařízení je i v iPhonech. Ale opravdu enchápu, co je na tom zařízení zvláštního? Vždyť je dneska v téměř každém chytrém telefonu, pro příklad… Magnetometr mají i low-endy jako jsou Xperia X10 mini pro, ZTE Tania, Nokia E72, atdl…

Takže pozor, Nexus 7 obsahuje v sobě senzor, jenž má v sobě pomalu také každé jiné multimediální zařízení! Bacha na to!

Kdyby mu nechyběl slot na SD kartu , tak bych si ho určitě koupil ..

white.haven

13. 7. 2012, 11:43

Neni zac :-)

Přemysl Vaculík

VIP 13. 7. 2012, 9:47

white.haven: článek byl zveřejněn před touto informací. Doplněno, děkujeme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat