Nexus 7 přijde Google na 152 dolarů

Nexus 7 přijde Google na 152 dolarů
2012-07-12T08:08:18+02:00
• 12. 7. 2012

Na internetu se začalo před nedávnem spekulovat o čisté ceně novinky Nexus 7. Tento tablet od Googlu si dnes můžete předobjednat za 199 dolarů, za které dostanete 8GB verzi. Původní spekulace mluvily o tom, že výrobní náklady této menší verze se pohybují kolem 180 dolarů, ale nebyly založeny na kompletních informacích. Nyní přichází nová cena od analytiků z IHS iSuppli, která se zastavila na 151,75 dolarech.

nexusinside_7-580x3871

U vyšší verze s 16GB interním úložištěm se cena vyhoupla na 159,25 dolarů. Rozdíl je tedy pouze 7.5 dolarů. Taková by měla být reálná cena obou tabletů. Zde jde vidět, že vyšší zisk bude mít Google z verze s větší kapacitou interního úložiště. Ačkoliv se nejedná o nijak závratné sumy, je doslova neuvěřitelné, že tento tablet je, v jakékoliv verzi, levnější než Kindle Fire, jehož cena je dotovaná.

Například displej na Nexusu podle odhadů stojí 38 dolarů. Za tuto cenu získal Google rozlišení 1280 x 800 pixelů. V případě konkurence od Amazonu dostanete displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů, jehož cena se pohybuje kolem 35 dolarů. Raději nebudeme Kindle Fire a Nexus 7 nadále porovnávat. Je jasné, že tablet od Googlu má daleko lepší parametry. Je skoro záhadou, že Nexus 7 nemusí mít dotovanou cenu. Za tento výkon můžeme pouze pogratulovat Googlu a Asusu ke skvěle odvedené práci.

Je zde vidět, že výrobci nemusí jít cestou nejlepších zařízeních. Kindle Fire a Nexus 7 zde nejsou, aby na nich firmy přímo zbohatly. Jediným úkolem těchto levných tabletů je prodej multimediálního obsahu, na což (bohatě) dostačují.

Zdroj: allthingsd.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat