„Mozilla Firefox OS je lepší než Android“ – ozývá se z O2

„Mozilla Firefox OS je lepší než Android“ – ozývá se z O2
2012-07-12T06:25:46+02:00
• 12. 7. 2012
1

Matthew King na konferenci investorů firmy narážel na operační systém Android s tím, že se uživateli s Firefox OS má dostavit lepší rozpočtový zážitek, než je tomu u Googlu. Start Firefox OS od Mozilly má být nastaven tak, aby se na trh postavil vedle Andoidu na konci tohoto roku a první telefony se objevily již začátkem příštího roku. Telefónica je vlastníkem mobilní sítě O2 nejen ve Velké Británii, ale i v mnoha dalších státech po celém světě, a je silně spojena s projektem Mozilly, která v současnosti rozvíjí HTML 5 pro svůj webový operační systém.

Matthew King, generální ředitel Telefonica, mluvil o větších ambicích tohoto operačního systému na konferenci v Londýně a navíc sama Mozillla tvrdí, že bude nabízet jednoduché, rychlé a efektivní uživatelské rozhraní na telefonech s procesorem o frekvenci 600MHz.

„S Firefox OS můžeme vyrobit stejnou zkušenost jako na Android telefonech levněji nebo lepší zkušenosti za stejnou cenu,“ řekl Matthew King.

„Levné Android telefony nabízejí špatné uživatelské prostředí a obvykle běží na starších verzích operačního systému,“ řekl Carlos Domingo – produktový ředitel O2

Klíčem k úspěchu má být podle společnosti O2 také cena zařízení pod taktovkou operačního systému od Mozilly, která bude za maloobchodních podmínek nižší než 100 dolarů, čili 2 072 Kč. Jak působivé.

„Cena prvního telefonu bude nižší než 100 dolarů a my ho vypustíme v prvním čtvrtletí roku 2013 v Brazílii. Na evropský a další trhy dorazí později.“

Mozilla má doposud podepsané smlouvy se sedmi sítěmi a dvěma výrobci mobilních telefonů, kterými jsou ZTE a Alcatel a budou podporovat Firefox OS. Dále jsou v jednání s dalšími čtyřmi až pěti velkými výrobci mobilních telefonů.

„Mobilní telefony s Firefox OS budou k dispozici ve všech sítích do konce roku 2012. První mobilní telefony pravděpodobně dorazí v lednu příštího roku,“ řekl Carlos Domingo.

Zdroj: Techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

No tak co čekat že řeknou? Ten náš OS, v kterým máme prachy bude naprd, tka ho nekupujte?
Dokud je neuvidím vedle sebe, tak nevěřím ani slovo!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat