MeeGo žije, nového telefonu se dočkáme letos

MeeGo žije, nového telefonu se dočkáme letos
2012-07-10T09:45:29+02:00
• 10. 7. 2012

Ne, Nokia nepřehodnotila svoji strategii. Stále chystá nové modely s Windows Phone a MeeGo je stále v propadlišti jejích dějin. Vykopává ho ovšem jiná firma s názvem Jolla a rovnou se chystá představit nový smartphone s tímto operačním systémem.

Jolla-MeeGo-smartphone-no-Nokiameego_logo_gm1nokia

Byť tu MeeGo nebylo dlouho, stihlo si vytvořit poměrně početnou skupinu příznivců. Mnoho lidí si systém i jediný prodávaný model N9 velice oblíbilo. Teď to vypadá, že systém postavený na bázi Linuxu opět ožívá.

03

Nová finská firma chce navázat tam, kde Nokia skončila. A šanci má poměrně velkou. Stojí za ní totiž lidé, kteří působili na klíčových pozicích ve vývoji systému MeeGo právě v Nokii. Jsou jimi například Marc Dillon nebo Jussi Hurmola. Zároveň jsou součástí týmu i aktivní členové komunity, na kterou bude muset MeeGo hodně sázet.

Jolla-MeeGo-smartphone-no-Nokia

Jolla pracuje na novém MeeGo telefonu již od konce roku 2011. Mělo by jít o zařízení, které bude stavět na tomto systému, avšak můžeme očekávat inovované uživatelské prostředí. Firma toho zatím moc neprozradila. Zatím jen víme, že se zřejmě nového telefonu dočkáme někdy později v tomto roce.

Kdo ví, třeba se opravdu objeví nová řady MeeGo telefonů. Určitou skupinu zákazníků by nová firma oslovit mohla. Zatím však nemá pro komunikaci určené ani webové stránky, a tak se budeme muset spokojit jen s LinkedIn profilem firmy.

Zdroje: GSMArena, Unwiredview


Pojďte si zasoutěžit o linuxový mobil N9 nebo N950.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat