HTC opouští mobilní trh v Jižní Koreji

HTC opouští mobilní trh v Jižní Koreji
2012-07-31T08:58:03+02:00
• 31. 7. 2012
2

Společnost HTC oznámila, že v nejbližší době ukončí své zastoupení v Jižní Koreji, a to podle zprávy z korejské tiskové agentury Yonhap. Tento krok údajně přichází díky malému prodeji chytrých telefonů od HTC v zemi, kde své prvenství v prodeji jednoznačně drží domácí Samsung.

Domácí výrobce jasně dominuje korejskému trhu a podle analytické firmy Canalys mělo HTC jen jednoprocentní podíl v prvním čtvrtletní tohoto roku, což pro něj znamená opětovný pokles o jedno procento oproti loňskému roku. Červencové srovnání korejského zpravodajského webu MK odhaduje až 70procentní podíl na trhu patřící právě společnosti Samsung, které pomohlo především spuštění prodeje Galaxy S3.

HTC tak zažívá za posledních šest měsíců další ztrátu ve svém podílu a zisku, který počítá s meziročním poklesem čistého zisku o 57,8 procenta ve srovnání s loňským a letošním druhým čtvrtletím. Této situaci také neprospívá nevýrazný růst prodeje série One v Evropě a krátké zdržení v USA (na úkor soudních sporů se společností Apple).

Zdroj: Androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Peťa Shvecik

31. 7. 2012, 11:42

Cheaf: je to tak nevim proc se vsichni snazi priblizit applu kdyz jsem si kupoval kdysi v cr temer neznamou znacku htc a jejich model diamond ktery je dost proslavil tak to bylo proto, ze mel super ovladani(to kolecko bylo super na zoomovani a i ty jejich kontaky v jejich prostredi byli super) ale pak zacli vsichni delat radoby iphony (micro sim, chybi slot na kartu, nelze vytahnou baterku) navic to pekne ojebavaji aktualizace po vzoru samsungu a misto aby si vybrali to dobre vybiraji jen to spatne a ted se divi….pripomina mi to nokii co prisla s par dobrymi mobily a usla na vavrinech a nechala si ujet vlak….

Není se čemu divit, řada One mě osobně neoslovila. Kdyby HTC One X mělo slot na kartu a vyjímatelnou baterii, tak bych si ho klidně a rád koupil. Ale trend narvat do telefonu 16GB (v lepším případě 32GB) a říct českému uživateli s měsíčním FUP 150MB, ať má data v cloudu je podle mě blbost. To u SGS3 je 16GB vnitřní + si člověk dokoupí 32GB a je to paráda. V iPadu mám 64GB a to mi příjde akorát. HTC se chtěl těmahle dvěma „inovacema“ přiblížit víc Applu a to ho dle mě pomalu zabíjí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat