HTC One X – pár postřehů recenze

HTC One X – pár postřehů [recenze]
2012-07-14T13:40:53+02:00
• 14. 7. 2012

HTC One X – momentální vlajková loď tchajwanské společnosti HTC, je na trhu již nějaký ten měsíc a klasickou recenzi si můžete přečíst skoro na každém serveru zaměřeném na mobilní telefony a na ty s Androidem obzvláště. Tento článek však není recenzí. Rozhodl jsem se totiž, že na telefonu vypíchnu to nejlepší.

Dotahujeme SAMOLED HD

Pokud toužíte po vysokém rozlišení, je HTC One X právě pro vás. Displej má HD ready rozlišení, tedy 1280×720, a jedná se o Super IPS LCD panel, někdy též známý jako SLCD2. Jeho zobrazovací schopnosti jsem porovnával se dvěma modely, a to sice s HTC Desire a se Samsungem Galaxy S III. Dva roky starý HTC Desire měl SLCD displej a SGS III disponoval Super AMOLEDem HD. Nejhůře dopadl HTC Desire. Barvy byly nevýrazné a maximální jas nízký. Ovšem velký souboj nastal právě mezi zbylými dvěma modely. Galaxy S III vyhrával na plné čáře ve zobrazování černé. To, co One X vydával za černou, byla spíše tmavě šedá. Opačný výsledek nastal v případě bílé barvy – SGS III zobrazoval spíše světle šedou, kdežto One X neměl s bílou žádný problém. Dále jsem testoval zobrazování základních barev –  tedy červené, zelené a modré. Červená a zelená byla jasnější na HTC One X. Modrá byla na druhou stranu o něco lepší na vlajkové lodi Samsungu. V celkovém hodnocení byly oba displeje srovnatelné. Pokud položíte oba telefony vedle sebe a najdete si stejný obrázek, takřka nepoznáte rozdíl. Oba displeje jsou úžasné a ohromí vás již na první pohled.

Reálnější fotky už ani nejdou

Na zadní straně přístroje naleznete 8MPx čočku, která dokáže natáčet video ve FullHD (1920×1080). Fotky ve stínu jsou ostré a barvy jsou přirozené. Pokud ovšem fotíte proti slunci, ve výsledku se můžou objevit nepříjemné pruhy slunečních paprsků. Jeho největší konkurent Samsung Galaxy S III disponuje sice jinou čočkou, ale její vlastnosti jsou skoro stejné. Oba telefony fotí excelentně, takže určení vítěze této bitvy je na vás. Fotografie vpravo byly pořízeny HTC One X, ty vlevo má potom na svědomí Samsung Galaxy S III. Obě fotografie jsou foceny s automatickým nastavením, u druhé fotografie je navíc použit HDR efekt.

onejidgygsgsjidlo

onevyhledsgsvyhled

Již na první pohled je vidět, že Galaxy S III sází na větší kontrast barev a díky tomu je obrázek přirozenější. Na druhou stranu musím říci, že fotka pořízená HTC One X se více blíží realitě. Snad máte svého vítěze, a pokud nemáte ještě fotek dost, zde jsou další. Všechny má na svědomí HTC One X.

2012070720

onakachna2012070721onekrajina

onelandsca

Samozřejmě nechybí ani videozáznam, na kterém poznáte, jak natáčí HTC One X. Toto video je pořízeno ve 22:00 a sám musím říct, že jak fotografické, tak video schopnosti mobilu mne v šeru hodně příjemně potěšily. Ostatně posuďte sami.

Dva dny, prosím!

Telefon disponuje nevyměnitelnou 1800mAh baterií. Není to moc, ovšem na dva dny to bohatě postačí. Denně na mobilu napíši pár SMS, surfuji na internetu okolo 1 hodiny a displej je zapnutý přibližně tři hodiny. Přehrávání hudby z úložiště i přes internet je také každodenní prací tohoto stroje. Při neustálém hraní her mobil vydrží okolo 6 – 10 hodin. Samozřejmě záleží na náročnosti hry na procesor. Například World of Goo si vzalo za hodinu hraní okolo 10 % baterie. Celkově hodnotím výdrž velmi pozitivně. Telefon mě mile překvapil.

Rozhodně ano!

Telefon je úžasný. Výdrž mne příjemně překvapila, nová verze HTC Sense je udělána hodně kvalitně a sám musím říct, že momentálně nemám důvod přecházet na jiný launcher nebo dělat root. Telefon po softwarové stránce umí vše, co potřebuji. Pokud by se mě někdo zeptal, jestli bych místo něj chtěl Samsung Galaxy S III, tak řeknu ne. Tím ale rozhodně nechci říct, že je Galaxy S III horší. Je to hodně o uživateli. Jak by někdo nemohl mít telefon bez microSD slotu, tak já bych nemohl mít telefon, který by se mi vzhledově nelíbí.  Je pravda, že po softwarové stránce má Galaxy S III mnohem více vylepšení (namátkou mohou uvést S Voice nebo S Beam), ale One X jsem si doopravdy zamiloval.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat