Hewlett-Packard to nevzdal s tablety?! video

Hewlett-Packard to nevzdal s tablety?! [video]
2012-07-31T11:50:35+02:00
• 31. 7. 2012

Hewlett-Packard se zapsal do historie tabletů celkem nešťastně. Pamatujete si na na jeho tablet HP TouchPad se systémem WebOS? V určitou chvíli své existence se jednalo o druhý nejprodávanější tablet své doby, ale je tu jeden háček. Toto ocenění získal díky výprodeji tohoto tabletu, jelikož firma ukončila jeho produkci a rozprodávala jej pod cenou. Následně ukončila vývoj systému WebOS a následně se zdálo, že HP v tomto segmentu definitivně skončilo. Pozor, zřejmě chystá svůj velký návrat.

image

Ačkoliv u HP najdeme stále tablety, tak zajisté nesplňují dnešní požadavky zákazníků. Dlouho se myslelo, že definitivně skončilo s tablety, které mohou konkurovat iPadu nebo dnešním populárním androidím plackám. Nyní se objevila komerční reklama, která nasvědčuje, že by se HP mohlo vrátit do světa tabletů. Z videa můžeme usoudit dvě věci. Daná novinka bude cílit na korporátní zákazníky a bude vybavena systémem Windows 8. Nyní se již podívejte na krátké video, v kterém se na pár okamžiků mihne tabletová novinka.

Prozatím nejsou dostupné úplné specifikace, ale na internetu se již objevují střípky. Tablet by měl mít rozměr displeje 10.1 palce, tloušťku kolem 9 mm a váhu přibližně 650 g. Výdrž na jedno nabití se může pohybovat kolem 8-10 hodin. V základu bude vybaven aplikacemi pro byznys, a tak asi nabídne plnohodnotný systém Windows 8.

Bude zajímavé sledovat tento návrat značky, která to již jednou zkusila, ale nevyšlo to. Například systém WebOS je dnes opensource a tablet TouchPad si zamilovala komunita pro svou cenu a výkon. Podaří se to tentokrát? Představí HP tablet, který by mohl být úspěšný již v začátku?

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat