Google Aktuality budou v Jelly Bean předinstalovány

Google Aktuality budou v Jelly Bean předinstalovány
2012-07-01T10:30:32+02:00
• 1. 7. 2012

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se Google Currents (Aktuality) dostaly i do Česka a nyní se opět připomínají. Po představení Androidu 4.1 Jelly Bean se zdá, že Google tuto aplikaci nabídne v systému předinstalovanou.

Google-Currents-Logo

Aplikace Currents se tak dostane mezi další předinstalované programy, jako je Youtube, Gmail nebo Google+. Dočkáme se ho i v telefonech, které dostanou aktualizaci skrze OTA a prvně se tak objeví v telefonu Galaxy Nexus, případně tabletu Nexus 7, který je verzí Jelly Beam vybavený již od počátku prodeje.

A proč se vlastně snaží Google Currents protlačit do co nejvíce telefonů? Možná se jedná o způsob, jak to telefonu dostat obsah. Abyste mi rozuměli, narážím na časté výtky uživatelů systému iOS, kteří tvrdí, že ekosystému Androidu chybí obsah v podobě časopisů, novin a dalších podobných publikací. Jednou z cest je, že si různé weby, deníky nebo časopisy vytvoří vlastní aplikaci a tu umístí na Google Play. iOS má přeci jen tento obsah opravdu bohatší než Android (hlavně co do časopisů či novin). Google Currents ovšem tento problém oklikou řeší. Google do mobilu „nalije“ internetový obsah, který bude dostupný v uživatelsky přívětivé formě skrze čtečku, která bude součástí systému. Je to jednoduché řešení, které usnadňuje život i tvůrcům obsahu, kteří se tak nemusí zaobírat s vlastní aplikací pro jednotlivé platformy.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat