Apple stvrdil spolupráci s AutoNavi v dodání mapových podkladů!

Apple stvrdil spolupráci s AutoNavi v dodání mapových podkladů!
2012-07-11T13:01:38+02:00
• 11. 7. 2012
3

Čínský výrobce navigačních nástrojů AutoNavi byl vybrán společností Apple pro dodání mapových podkladů pro budoucí majitele iPhonu a iPadu v Čině. Čínští zákazníci se tak můžou v budoucnu těšit na jedny z nejlepších mapových podkladů ve svém zařízení od Applu. Tento krok potvrzuje spekulace, které hovoří o snaze zbavit se závislosti na mapových podkladech doposud dodávané společností Google.

AutoNavi bude dodávat své mapové podklady pro čínské uživatele připravovaného operačního systému iOS 6, který bude vydán společností Apple letos na podzim pro iPhone a iPad. Už v černu Apple představil svou vlastní mapovou aplikaci, která bude součástí iOS 6 a nahradí současné služby Googlu. Apple tak rozšíří vlastní nabídku služeb a uspokojí rostoucí poptávku.

Helena Zhu, tisková mluvčí AutoNavi v Pekingu, i Carolyn Wu, mluvčí firmy Apple v Pekingu, odmítly jakkoliv komentovat jednání mezi oběma společnostmi.

Podle posledních údajů výzkumné firmy Analysys International pekingská firma AutoNavi zabírá až 45 procent v mobilních mapových podkladech v Číně. Na druhém místě se drží se 43 procenty firma NavInfo. Navíc v roce 2010 se AutoNavi dohodla na vytvoření společného podniku se společností TomTom v Číně a amsterdamský TomTom minulý měsíc uvedl, že podepsal licenční smlouvu se společností Apple na dodání mapových podkladů.

Zdroj: Bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Chtěl si nechat konkurenční výhodu?

Google mohl udělat svou navi pro iOS už dávno, ale neudělal.

Jo jo, Google už jim nevoní. :) Jen ať si pěkně zafinancujou, mají peněz dost.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat