Apple si drží odstup od NFC ve svých zařízeních!

Apple si drží odstup od NFC ve svých zařízeních!
2012-07-11T12:05:41+02:00
• 11. 7. 2012
5

Snad každý výrobce zařízení by chtěl nabídnout svým zákazníkům co nejrychleji nové mobilní technologie. V zahraničí se mluví o tom, že Apple si zřejmě bude v případě mobilních plateb držet odstup a nabídne v nově připravovaném iOS 6 uživatelům aplikaci s názvem Passbook, která má být pouhou náhražkou. Tento postoj u tak úspěšné firmy, jako je Apple, vyvolává ve společnosti hlubokou diskuzi, proč?!

Zatímco Google Wallet v současnosti spolupracuje s výrobci platební karet Visa, Mastercard a Barclaycard a snaží se posouvat možnosti plateb pomocí NFC vpřed, Apple se doposud zmohl pouze na digitální knížku, jejíž součástí budou vaše dárkové a zákaznické karty, různé vstupenky, letenky a kupóny, ale žádný náznak toho, že bychom se dočkali mobilních služeb podobných Google Wallet.

Článek zahraničního serveru Wall Street Journal cituje jednoho nejmenovaného manažera Apple, podle jehož tvrzení chtěla společnost využít všech 400 milionů platebních karet, které jsou momentálně součástí skoro každého účtu v iTunes, pro vznik vlastní platební sítě nebo je využít ve spojení s jednou ze stávajících služeb.

Scott Forstall zodpovídající za iOS software v jádru iPhonu doporučil osekat tuto komplexní aplikaci o tuto možnost. Kromě softwaru společnost sice zkoumala novou technologii NFC, ale rozhodla se pro ústup, jelikož čipy jsou velkou zátěží pro iPhone a razantně snižují životnost baterie.

Nicméně analytik Gene Munster říká, že Apple nechá výzkum NFC na svých konkurentech. Pravděpodobně se tedy dočkáme mobilních plateb až v nedohledné budoucnosti. U chystané novinky s číslem 5 tomu tak zřejmě nebude, což rozhodně zamrzí. V tuto chvíli nezbývá než čekat a doufat, že se nějaký náznak plateb překvapivě objeví letos na podzim v ostré verzi nového iOS 6.

Zdroj: Techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Jen Apple umí udělat z chybějící funkce výhodu

Na iPhone to zatěžuje baterii a na ostatních telefonech ne? KECY! Zřejmě potřebují vymyslet nějaké pofidérní řešení, které by ještě více zkomplikovalo odchod od jejich ekosystému.

Super, ono těch méně než 15 mA je moc?
Já na své SGS3 NFC nevypínám, protože výdrž to prostě v podstatě neovlivní.

„jelikož čipy jsou velkou zátěží pro iPhone a razantně snižují životnost baterie.“

Ono by asi bylo složité dát do nastavení tlačítko pro vypnutí NFC

Apple a jejich super inovace, které nikdo nebude používat. Chovají se jako děti, začíná to spory a končí to tvrdou hlavou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat