Android 4.1 Jelly Bean: Kdo se může těšit na update?

Android 4.1 Jelly Bean: Kdo se může těšit na update?
2012-07-09T08:15:30+02:00
• 9. 7. 2012
22

Google nedávno představil nejnovější verzi své mobilní platformy Android s označením 4.1 Jelly Bean. Aktualizace by se mělo dočkat mnoho telefonů a tabletů. Kdo se je na řadě jako první?

Jelly Bean bude prvně dostupný v polovině července pro tato zařízení (docela pochopitelně jsou to ta, která mají nejblíže ke Googlu):

  • Nexus S
  • Galaxy Nexus
  • Motorola Xoom

Magazín TechRadar.com kontaktoval všechny významné hráče na trhu, aby zjistil, jaké jsou jejich plány s novým Androidem 4.1 Jelly Bean. Jejich vyjádření najdete na následujících řádcích.

  • Samsung

Samsung již vydal prohlášení týkající se aktualizace na nové verze Androidu, bohužel není moc konkrétní: „Po oznámení a představení nové verze systému bude Samsung přezkoumávat možnosti zavedení do stávajících výrobků Samsung s operačním systémem Android. Takové hodnocení bude založeno na různých faktorech, včetně celkového efektu aktualizace, roli hrají systémové požadavky, strukturální omezení a úroveň spolupráce ze strany dodavatelů součástek a softwarových licencí.“

Google potvrdil Android 4.1 pro Samsungem vyráběné modely Nexus S a Galaxy Nexus. Aktualizace přijde už v polovině července.

  • HTC

HTC se vyjádřilo velmi krátce: „Jsme nadšeni z odhalení Google Android 4.1 Jelly Bean, ale ještě nemáme hlášení o zařízeních HTC běžících na nové verzi OS. Konkrétnější informace budou následovat.“

  • Motorola

Motorola doposud nezveřejnila plány týkající se aktualizace na Jelly Bean. Každopádně Google uvedl, že má v plánu dostat Jelly Bean na tablet Xoom ještě v červenci.

  • LG

Již v únoru na MWC 2012 LG tvrdilo, že pokud vyjde nová aktualizace Jelly Bean, tak zaručuje kompatibilitu s tímto operačním systémem u všech mobilních telefonů uvedených na trh v roce 2012. Budeme tedy doufat, že Korejci slib naplní. Mluvčí firmy řekl: „LG bude i nadále podporovat nejnovější Android platformy pro všechna zařízení LG. Nicméně v současné době přesný termín ještě není potvrzen.“

  • Asus

Během MWC 2012 viceprezident Benson Lin řekl: „Asus je velmi blízko Googlu, takže myslím, že jakmile bude Android 4.1, budeme s vysokou pravděpodobností nabízet aktualizaci na Jelly Bean v první vlně.“ Ostatně Asusem vyráběný Nexus 7 je hmatatelným důkazem blízkosti obou společností.

  • ZTE

Mluvčí ZTE řekl: „Přestože Google vydal informace o Jelly Bean, zatím nezveřejnil datum vydání zdrojového kódu. Proto je v současnosti nemožné odhadnout datum aktualizace Jelly Bean pro ZTE. Na základě historických prognóz Google požaduje 1-2 měsíce k dokončení uvolnění zdrojového kódu, než výrobci začnou vyvíjet verzi Jelly Bean pro zařízení.“

  • Ostatní

TechRadar.com očekává vyjádření ostatních výrobců: Sony, Huawei, Acer a Panasonic. Jak se vyjádří ke svým aktualizacím? Přidejte si tento článek mezi oblíbené, budeme jej postupně aktualizovat.


Video od našeho čtenáře.

Zdroj: Techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

zdrojovy kod jb pro aosp uvolnen.jb na nasich pristrojich jiz brzy ;)

Slovam Lg uz beverim… velmi ma sllamaly

A to je ten průser proboha proč google nevyrobí nexus normální velikosti 4 palce a menší pro lidi co nechtějí tablet 4,65 nebo nedej bože 4,8. :-(

Kdo by ten update pro S2 vůbec chtěl, pokud ho Samsung stejně doku*ví jako ICS? CyanogenMod na nás už do 3 týdnů čeká. :)

Bylo by fajn, aby vyrobci vyladili zarizeni, ktera prave upgradovali na ics… Zatim co vim – asus tf101 katastrofa (nahodne rebooty a mraky dalsich problemu) , sgs2 pry dobry, ale uz jsem slysel i negativni reakce (nahodne vysoka spoteba s prehrivanim – nutnost restartu).

Už aby těch informací bylo víc. Chtěl bych si teď koupit nový chytrý telefon, ale nechce se mi zůstat u ICS, když už máme něco lepšího.

To je hezký, ale co bude s tou aktualizácí ICS na všechny nový Sonáče?

Sgs1 taky dostal update na dvě další verze+ jakýsi value pack ICS, sgs2 zatím dostal jednu novou verzi, tak že sgs2 a note ještě asi 4.1 dodtane.

@12: to ja nevim, to at rozhodnou majitele tohoto modelu.

4 a 8: Oficiálně sice není vidět v Obchodu Play, ale jde doinstalovat dodatečně instalačním souborem .apk
Sám jej takhle bez problémů na JB 4.1 provozuji.

to 11. :…a to je vlastně dobrá zpráva. :o)

Uzivatele SGSII udajne nikoliv :-)

Přemysl Vaculík

VIP 9. 7. 2012, 13:28

Gustiksarapatka: Díky, opraveno.

czechwoman … a Windows Phone snad podporuje Flash?? Nehledě na to, jak píše mirkotor nade mnou, že Google s tím nemá nic společného. Flash je produkt od firmy Adobe a ta ohlásila konec vývoje Flashe pro mobilní OS.

4: Problém je ale v samotném Adobe, které podporu Flashe pro mobilní zařízení odpískalo. Google s tím nemůže nic dělat, jedině solidně podmáznout a donutit Adobe k podpoře.

Mno jsem zvedav jestli Samsung vyda update i pro S2ku. Tipuji ze bud si vymysli nejaky blabol o tom, ze by to HW nezvladl a kdyz ano, tak budeme cekat tak pul roku minimalne a to se jeste dockame jen update pro Polsko apod. :D I tak bych to ale bral, kdyz se vse da v pripade reklamace zase vratit zpet ;-)

Jakub Pustina

9. 7. 2012, 12:42

ZTE věřím, snaží se zalíbit zákazníkům a udělat si dobré jméno ale ostatním ani náhodou, ti jdou jenom po čistým zisku a aktualizace zas jen na nejnovější founy.

Gustiksarapatka

9. 7. 2012, 12:41

V článku je chyba: „TechRadar.com očekává vyjádření ostatních výrobců: Sony, Huawei, LG, Acer a Panasonic.“
Ale vyjádření od LG je pár řádků nad tím.

Android 4.1. již nebude podporovat adobe flash player a neprehram ani live stream proto android ice cream updatovat nebudu nebo prejdu na windows phone 8… Skoda, roky jsem byla verna androidu, ale mam pocit, ze i ten se v posledni dobe jiz pomatl.

Doplněno: Výše zmínění plus všichni, co znají tento úžasný web:
http://www.xda-developers.com/ :)

TheSkeletoN

9. 7. 2012, 12:19

1: Nezlobil bych se :-D

Huawei pravděpodobně uvolní aktualizaci JB na Ascend G300 :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat