Snapdragon S4 se méně zahřívá než konkurence – Qualcomm se chlubí video

Snapdragon S4 se méně zahřívá než konkurence – Qualcomm se chlubí [video]
2012-06-08T07:19:47+02:00
• 8. 6. 2012

Společnost Qualcomm stojí za jedním z nejžádanějších procesorů v současnosti. Tím myslíme Snapdragon S4, který disponuje dvěma jádry a taktovací frekvencí 1.5 GHz. Možná se o něm dá uvažovat jako o nedostatkovém zbožím, jelikož se již objevily zvěsti, že Qualcomm nestíhá, a proto se opožďují dodávky některých smartphonů. Nyní se společnost Qualcomm chlubí tím, že Snapdragon S4 dokáže být chladnější než konkurence.

image

To také předvádí na videu, kde jsou na mobily umístěny kostky másla. Následně můžete sledovat, jak rychle na jednotlivých smartphonech mizí. Dva protivníci nejsou označeni a jediné zařízení vpravo nese titulek Snapdragon S4. Nyní se můžete podívat na video, kde se tento opravdu výkonný procesor chlubí menším zahříváním.

Z videa můžeme vyčíst, že jeden protivník dosáhl až na teplotu 55 °C. Autoři videa nám chtěli zabránit v tom, abychom jednotlivé mobily rozeznali, takže jsme se je samozřejmě pokusili identifikovat. Protivník označovaný jako B je s největší pravděpodobností Samsung Galaxy S 2 s procesorem Exynos, ale jistotu nemáme. Tento model se vyráběl i s TI OMAP 4430 a také se Snapdragonem S3. Další soupeř označený jako A je nejspíše Motorola Razr, ale opět si nejsme zcela jisti. Zástupce se Snapdragonem S4 je zřejmě HTC One S. Bohužel u videa nejsou podrobné informace.

Ostatně se spíše jedná o reklamní tah, ale i tak můžeme potvrdit, že SGS 2 trpí přehříváním při náročnějších aplikacích. Jen si nejsme jisti, jestli se jedná o relevantní test. O tom můžete rozhodnout jen vy.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat