Samsung vysvětluje, jak udržel SGS III v utajení

Samsung vysvětluje, jak udržel SGS III v utajení
2012-06-15T06:23:35+02:00
• 15. 6. 2012
1

Tentokrát tu máme poodhalení příběhu kolem vlajkové lodi Samsung Galaxy S III. Dnes již můžeme říci, že se Samsungu celkem podařilo skrývat tento smartphone před internetem. Viděli jsme nejrůznější prototypy a různé návrhy, které slibovaly, že se jedná o skutečnou SGS III. Nyní Samsung nechal promluvit hlavní inženýry o tom, jak vše probíhalo.

Don’t-Bring-Your-Work-Home_1

V první řadě musíme uvést, že na tomto smartphonu nepracovalo až tak moc lidí, kolik by se čekalo. Vše podléhalo přísnému utajení a přístup do vývoje mělo jen pár lidí. Pokud by se jakýkoliv inženýr rozpovídal před členy své rodiny, tak následoval automaticky vyhazov. K tomuto se vyjádřil hlavní inženýr ByungJoon Lee, který byl zpovídán svým synem a dostával neustále otázky, jestli na tomto smartphonu pracuje. Bohužel pokaždé musel odpovědět, že neví. Sám dodává, že to někdy bylo i trapné.

Nikdo nesměl vidět nejnovější vlajkovou loď a tak bezpečnost byla vyhnána na maximum. Nikdo si nesměl nosit práci domů, ale to je nám asi jasné. Pokud šli pracovat na SGS III, tak museli projít skrze skenování obličejů, bezpečnostní karty atd. Pokud chtěli přenést prototyp jen přeš chodbu, tak jej museli zavřít do bezpečnostní schránky, aby jej nikdo jen tak nezahlédl a to dokonce v samotné firmě.

Don’t-Bring-Your-Work-Home_44

Inženýr BeoungSun Lee vysvětluje, že běžně pracuje na vývoji jedné antény pro konkrétní typ, ale v případě SGS III musel pracovat na třech prototypech současně. Pokud udělal změnu na anténě, tak ji musel aplikovat na všechny designové návrhy, které byly v tu chvíli dostupné. Prakticky ani ve firmě nebylo moc lidi, co by vědělo, jak bude finální mobil vypadat.

V závěru se dozvídáme, že cokoliv, co odešlo z firmy na testování nebo ukázku novinky, tak nesmělo být přepravováno běžnou doručovací firmou, jak je to normálně běžné. Vše si Samsung hlídal do nejmenších podrobností, ale asi mnohdy zašel až příliš daleko. Dokonce inženýři nesměli ukazovat ve firmě nákresy nebo fotografie. Vše museli vysvětlovat slovy a třeba takové oddělení pro nákup materiálů pro výrobu nemělo nejmenší tušení, jak vlastně SGS III vypadá nebo co obsahuje. Rozhodně můžeme říci, že se Samsungu podařilo utajit nejnovější vlajkovou loď do poslední hodiny před představením. Již nyní můžeme hádat, že inženýři jsou opět pod stejným tlakem a právě pracují na SGS 4.

Zdroj: samsungtomorrow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No jo, tam je utajení, skoro jak v naší poslanecké sněmovně..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat