REVOLUCIJA: už i v Chorvatsku neomezeně za 500 Kč

REVOLUCIJA: už i v Chorvatsku neomezeně za 500 Kč
2012-06-11T08:23:06+02:00
• 11. 6. 2012
32

Začalo to nevinným nástupem nováčka Free do vod francouzských telekomunikací a dnes je to téměř panevropský fenomén. Neomezené volání a SMS za méně než 1000 Kč se stává hitem. Po Francii, Polsku, Německu a Slovensku přichází nabídka v tomto duchu i do Chorvatska. Na svědomí ji má TELE2.

Tele 2 - logo

Nový tarif se jmenuje Revolucija a sám operátor od něj očekává, že rozvíří poklidnou hladinu chorvatského trhu. Cena tohoto tarifu je 150 kun, což je v přepočtu něco okolo 500 Kč. Za tuto částku dostanete neomezené volání a SMS plus 500 MB dat k tomu. Po překročení vám operátor nezpomalí internet, jak je tomu zvykem v České Republice, ale bude si účtovat 0,25 kun (0,85 Kč) resp. od 1.9.2012 5 kun (17 Kč) za 1 MB nad limit. Tarifikace je 60+60, ovšem v případě neomezeného volání na tom asi moc nezáleží. Tarif lze aktivovat do 15.6.2012.

Zdroj: tele2.hr/revolucija


Komentář – Přemysl Vaculík

Zřejmě se vám tyto informace neposlouchají dobře a my s vámi souhlasíme. Ve světě se rozšiřuje přímo revoluce v mobilních tarifech a u nás řešíme, kde se udělala chyba ve výpočtu cen za volání. Všichni se ohánějí tím, že na tom nejsme až tak špatně, ale pravda je někde jinde.

Podařilo se mi zjistit, že při jedné konferenci zahnali novináři jednoho zaměstnance do kouta a ten z vypětí sil pronesl něco ve smyslu, že u nás jsou ceny tak vysoké, kolik jsou ochotni zákazníci platit. Co chcete od nového 4. operátora? Co očekáváte? Tedy pokud u nás vůbec bude.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Ale ukradené jo? Co tak najednou. Klienti České jsou ti trnem v oku. Znáš ústavy v ČR? V kolik vám vypínají internet, aby byl klid. No nic ještě si tu něco napiš než ti ho vypnou. Já končím na rozhovory s multimilionářem nemám (jinak si nedokážu vysvětlit to dlouhé vedení, muselo stát majlant).

Fakt nevím co se na matematice to 10 musí googlit jak píšeš. Ty dokonce neumíš ani číst. Kde jsem psal o důchodcích a komunistech. Já psal o komunistické České pojišťovně v uvozovkách. A Opavanům ? Že píšeš z Opavy ? Ale né jako občan, ale jako klient ústavu, který má sídlo v tomto městě. Jo a tvým produktům – jsou mi úplně ukradené.

No nic evidentně máš dlouhé vedení mě jsou jedno tvoje čísílka která si umím taky vygooglit. Mě jde o danou situaci kdyby nastala. Pojistku můžu platit celý život a nestane se mi nehoda nebo zaviním hromadku na dálnici a budu to muset cálovat a tvých 35 nebo 50 mega mi nemusí stačit, ale to je asi moc složitém co? Mě jsou úplně ukradená čísílka co cpu pojišťováci svým klientům. Ty jsi jednoduchý možná jsem urazil tebe a koukám právem, ale ty jsi nadal lidem u České (ovce), důchodcům(komunisti), Opavanům jsou jednoduší)tak bratru 5-6 miliónů lidí. (nechytej mě za slovo negooglil jsem). Opakuji pro méně chápavé, pojistku jsem uzavřel kvůli zabezpečení, zisk pojišťovny je mi šumák. Odborníku mám ještě produkty u spořky a generali to bude taky asi „pěkná“ sestava ti klienti co?

Jednoduchý člověk zůstane jednoduchým i kdyby si oblékl smoking. Víc ty tvoje kecy komentovat nebudu. Když jsem ti napsal čísla tak jsi ubral na 0,5 a zase jsi mimo. Kup si kalkulačku. 375 / 10 = 37,5 miliardy !!!!
Jsi ty normální ? Ty snad neumíš ani napočítat do desíti. A nepíšu o žádném zisku, ale o výši možné škody dle tebe. Ty jsi úplně pomatený. Už radši nepiš, protože nestihneš v ústavu kde jsi večeři. A o tom IQ bych pochyboval u tebe. Ať si ostatní udělají názor co taky píšeš za ptákoviny.

MáŤa :-))

Ó bože ty procenta jsem psal jen obrazně. I kdyby to bylo jen 0,5% je to jedno. Nešlo mi o zisk pojišťovny, ale o pojistku jako takovou a ochranu moji a …. no nemá to cenu evidentně u tebe zabralo vymývání mozků a masáž. Nech si svoji pojistečku já si nechám svou. Debata s člověkem s IQ pazourku mě nenaplňuje. Tak sbohem „odborníku“ na pojistky (no vlastně na všechno i mobily a splátky).

Pořád nevím, kdo z Vás dvou ho má většího:-D

Tvoje kecy jsou fakt tak jednoduché. Já mluvil obecně o ovcích kdežto ty jsi urazil konkrétního člověka. Kdo psal, že je „zvonkař“. Pracuje u pojišťovny jako zaměstnanec takže toho o oblbování lidí vím až moc a to nejen u zákonných pojistek. Nebudu psát u které pojišťovny dělá a dělat taky reklamu jak ty té České.
Nehod nad 100 miliónů – 5%. Tak to jsi úplně mimo. Ty jsi snad nechodil ani do mateřské školky. V loňském roce bylo a to jen policií (kde se nepočítají ty nenahlášené a vyřešené přímo účastníky) šetřeno 75 000 nehod. 5% z toho je 3750 nehod se škodou 100 miliónů je 375 miliard !!!!! Nauč se počítat. Jo a papíry mám 20 let a najeto přes 1 300 000 km. Ty tak vysoké číslo neumíš ani spočítat. A řidičský průkaz na všechny kategorie vozidel. Kellner žije jen ze starších lidí co neovládají internet a věří jen té své „komunistické“ České pojišťovně. Něž napíšeš nějakou slátaninu a nesmysl tak nejdříve mysli. Rychleji píšeš než myslíš.

Ty jsi začal urážet lidi co jsou u Český „ovce“. atd. O pojišťovácích si myslím svoje. Mezi finančním poradcem od renomované firmy a pojišťovákem je rozdíl asi jako trabant vs porsche. Takže jsi mudrlant co něco slyšel u podomního nabízeče pojištění. To máš opravdu fundované a ověřené zprávy. Já chci kvalitní produkt a i kdyby nehod nad 100 mil bylo pouze 5% tak nechci být ten na koho to spadne a pak do konce života platit. Je jednodušší cpát lidem pojistky za pár kaček při kterých je nulové krytí. Moc složité co :-)? Mám od nich jen pojistku na auto protože mi vyhovuje. Jsem na cestách tak nebudu brát nějaký šunt od „zvonkaře“. Nikde jsem netvrdil, že je levná, jen to že je dobrá. Nech si svoji pojistku (jestli máš papíry) já si nechám svou a za pár měsíců si na mě vzpomeneš, až půjdou nahoru.

Napiš mi jednu urážku. Kde jsem ji napsal. První urážka byla tvoje, že jsem blb. A o pojištění toho vím hodně moc. Švára dělá pojišťováka už drahně dlouho.
Jo a přečti jsi po sobě co jsi napsal ty. Samé urážky nic jiného v celém odstavci. Já napsal, že jsi jednoduchý a za tím si stojím.

A urážky okolí ? No to nebudu komentovat už vůbec. Já pouze reagoval na tak jednoduchého člověka jako jsi ty.

Urážet jsi začal ty a nevím co tu motáš angličtinu. Je to české fórum a píše se tu česky a slušného chování v sobě nemáš co by se za nehet vešlo. Zjisti si o pojištění něco a potom tu něco vykládej. Vysvětlovat ti to nebudu asi by jsi to nepochopil. To se nebere do třetí třídy základky. Neznáš a neumíš nic jenom urážíš okolí a to je znak tuposti a jednoduchosti jedince, který nedostatek argumentů nahrazuje urážením, ale to jsme na netu zvyklí. Na síti geroj a hrdina a doma úšláplý ňuňánek cca 40 kg co je pokud se náhodou oženil pod pantoflem. A tací jako ty mě opravdu nemohou vytočit.

Tak tak hluboko jako ty neklesnu abych tě urážel, ale vidím že budeš hodně jednoduchý člověk. Jo kdyby jsi uměl anglicky tak by jsi věděl, že v tomto jazyku si všichni tykají. Ale to asi na pomocné nebo zvláštní škole jíž jsi absolovent neučí. Zákonné pojištění není dotováno !!!! A o čem tam asi píšu co jsou podle tebe ty dlouhodobé platby. Platby za léčení, důchody apod. Teď už o tom, že pracuješ pro Kellnera nepochybují vůbec a nebo píšeš z Opavy. Jinak si to neumím vysvětlit. Tak jednoduchého člověka jako jsi ty jsem hoooodně dlouho nepotkal. Tak ono za to jak jsi loajální tě musí Česká hodně dobře platit. Však má z čeho že. Z absolutně ale absolutně nejdražších pojistek na trhu. Teď jak to dočteš asi zrudneš vzteky a pukneš. Měj se Lenine.

Jsi blb a nevíš o tom nic, (když už si teda tykáme). Nejsem jejich zaměstnanec a do plnění se počítá i rehabilitace, špitály aj. To by ale někdo kdo není pako věděl. Nevím jaké máš statistiky, ale nehod nad 100mil. přibývá. Pojištění jsou levná protože se to dotuje odjinud. Dotace mezi produkty skončí a uvidíš ty rádoby odborníku. Podle tvého komentáře jsi méně vzdělaná populace ty.

Lenintom – jsi si spletl fórum tentokrát ty. Propagujte si tu Českou pojišťovnu někde jinde. A to plnění. Ty jsi, ale úplně ale úplně vedle. Už to vidím každá druhá nehoda má škodu větší než 35 mega že. Viděl jsi někdy statistiky nehod ? To jako, že další pojišťovna dá plnění 300 miliónů a všichni se k ní pohrnou. To bych asi musel sundat z autem z ranveje to ATR42, které shořelo v Ruzyni. Tipuji tě na „loajálního“ zaměstnance České nebo na řádnou ale řádnou „ovci“. Pojistky půjdou nahoru jo ? Když výběr pojistného na zákonném pojištění je 20 miliard a výdej na okamžité řešení škod včetně dlouhodobých plateb poškozených je 10 miliard ročně. To jako zisk pojišťoven 10 miliard ročně jen na zákonné je málo mi chceš říct. Takové jako jsi ty „Péťa Kelnerů“ potřebuje. Na tom vybudoval svoje impérium. A pak na trotlech, kteří si každou blbost berou na splátky. A nekoupí si ji až si na ní vydělají. Typicky mobily. Prostě na méně vzdělané populaci, která si neumí spočítat 1+1.

To je směšné, jak tady jeden hrdina za druhým píše, jak jsou Češi podělaní si dupnout a že to je nás typické atp. Mimochodem to je asi nejvíc české – kritizovat Čechy a přitom je ten dotyčný sám Čech. Nemyslím si, že lidi v jiných zemích stávkovali či výrazně protestovali proti vysokým cenám operátorů – víte o takových případech například v Chorvatsku nebo Francii? Já teda ne. Myslím, že tam ten přístup zákazníků není o moc jiný – spíš bych řekl, že my Češi jsme vychcaní a tak jsme přišli na „retenční řešení“ – to pak stačí takovým jak jste vy. Tady přece nejde o to abych den co den s někým handloval o každou blbost, jak na nějakém africkém tržišti – takto si nepředstavuji vyspělou zemi. (Naštěstí se u operátora nemusím zesměšňovat a známí mi přijatelné ceny dělá.) Ono totiž jde především o korupci, která nás do takové hanebné situace dostala – ano je to ostuda, bavit se s kýmkoliv v Evropě a říkat jim standardní ceny, za které se tady volá, píše atd. Dokonce i kolegové z Indie a Srí Lanky nechápou takové pálky. Prostě vypadáme jak nějaká zakavkazská republika – a hrdinové se bijou do prsou, že málo dupeme :D. Ale ani vaše dupání o retenční řešení tady v brzké době nepřinese modernizaci sítí – viz LTE apod. A ty stupidní řeči o tom, že přece správný podnikatel ceny sám nesníží – tak samozřejmě, když si tady parta zlodějů vytvoří kartelové podhoubí skrze zkorumpovaného regulátora. To by pak uměl každý mít ve městě jednu ze 3 pekáren a chtít za rohlík 30 korun :D ;) a pitomečci, co si ho tam chodí kupovat, ale pokaždé se hádají a vydupou si ho za 15kč ho zastávají jako správného podnikatele :O.

charman – názor nějaké lentilky na ovce mě nevzrušuje jsem u České, nevadí mi to mám to nejlepší pojištění co vůbec mají s pojištěním všech sedadel na smrt a invaliditu, skla, plnění 150 mega, a střet se zvěří a platím 4700. Mě to moc nepřijde. Pojistky půjdou v dohledné době výrazně nahoru a já mám 3 roky záruku, že mi na to nehrábnou. Nejsem pako abych si bral pojistku s plněním třeba 35 miliónů. Ségra platí na stejný obsah u jiné 1500,- ale to plnění je k smíchu. Navíc jsem neměl (zatím) nikdy žádný problém tak proč bych přecházel. Jinak k věci já mám firemku 150,- kč 300/40 potom O2 1kč,VPN 0,1kč,ostatní 2kč, internet jsem měl FUP 2G ale nejsu pako abych na tom ležel imrvére tak jsem to dal na 0,5 G a platím 140. Stačí mi to, net doma i v hokně tak poč ještě čučet do mobilu když jsem venku.

To jako, že bude napsáno na seznam.cz na hlavní straně – nabízíme neomezené volání a sms za 99,- Kč ? Zájemci hlaste se. To asi ne. Jako ve všech případech i zde platí – LÍNÁ HUBA HOTOVÉ NEŠTĚSTÍ. Ty by jsi ve svém podnikání slevoval, kdyby tě k tomu nikdo netlačil(regulátor) a konkurence je nepsaně domluvena (oligopol) a zákazníci volají a platí i když remcají. To by udělal jen blázen. Pokud nebude fungovat regulátor a každý zákazník si nedupne, že takto draze volat nebude tak se dlouho nezmění nic. O Češích je na západě známo, že jsou ve všech ohledech málo ochotni cokoli měnit a podvolí se. Takže to není jen o volání, ale o všech segmentech ať už zboží či služeb, které jsou oproti ostatním zemím v Čechách nejdražší. Už to chápeš – není to jen o volání – je to o celkovém trhu a přístupu Čechů k nakupování a placení.

MáŤa: dal bys mi na sebe prosím kontakt?

11) Takže jsi mu ukázal, že u pojistek je i konkurence, ale my se tu bavíme o tom, že není jiná možnost jak ušetřit (myslím veřejné nabídky).

Ty jsi zřejmě nepochopil o čem píšu. Vím, že jsem na mobilmanii. Jen jsem uvedl skutečnost, která je v současnosti v České republice. Řeší se jen ceny volání nic jiného. Kapišto „MáŤa“.

to 11) Jestli to nebude tím, že se na tomto serveru řeší telefony a ne ceny pojistných smluv?

Chápu , že všichni v České republice pořád řeší volání a jeho ceny. Ale nic jiného co je drahé lidi nezajímá ? Pak mi někdo vysvětlete proč má například Česká pojišťovna víc než 2 milióny „ovcí“ u zákonného pojištění a je absolutně nejdražší. A „ovce“ platí a platí a platí a Kellner se směje a směje. Česká pojišťovna a „neúplatný“ Kočárník mu dopomohly k tomu kde dnes je že. Uvedu Vám příklad „ovce“. Známý má Škodu Octavii 1,6 a byl klientem České pojišťovny a s bonusem víc jak 132 měsíců platil ročně zákonné pojištění cca 3.800,- Kč. Když jsem mu řekl ať není vůl a jde jinde a zřídil mu přes srovnávač pojistku za 1500,- Kč i s maximální asistencí tak se divil. A víte proč ? Drahého volání jsou plné noviny, televize, internet a rádio. A ostatní drahé věci se moc neřeší a tím pádem se o ně ta masa moc nezajímá. A taky říkal volám za teď střelím 4,- Kč za minutu to je drahé. Ale, že ho Kellner každý rok „ojebe“ o skoro 2.500,- Kč to už neřešil. Většina lidí totiž nepřistupuje ke všem věcem stejně. Jen co je trendy. Jinak si to neumím vysvětlit. A to je jen jeden příklad z miliónu. Dalším jsou banky a jejich poplatky atd. atd.

Richard Krywult

12. 6. 2012, 12:37

Věřím, že naši operátoři tento nepříjemný tlak na jejich marge ustojí a my si konečně budeme moci říci, že jsme v oblasti telekomunikací, alespoň v něčem světoví!!!

a jak chces donutit cechy aby byli ochotni platit min ? leta jsme si zvykali na draho, brali to jako automatiku. co muze udelat kazdy pausalista je bubakovat vypovedi a vytriskat slevu na pausal, nikoliv na volani resp. slevu na minutu ! JEN na pausal. Samozrejme taky uspech, ale takovy pasivni co ty nase smejdske OPy moc neboli, i tak maj zisk jak prase. I kdyby prisel 4 OP a dostal pridel v 1800Mhz, tak nez pokryje jen vetsi mesta, tak ja uz mozna budu chovat vnouce :o))) Sic by bylo fajn ze by treba dostal pridel i v 800Mhz na LTE, ale hlasove sluzby by jej podle me zajimali vice. Zminene ceny ruznych firemnich tarifu apod. neberu jako argument, je to spise stesti pri volbe, ktera je krapitek vetsi nez kdyz clovek jde primo za OPem do prodejny apod.

Jeremy Nowak

12. 6. 2012, 10:22

presne jak to rek ten zamestnanec.. kdyz za to lidi tolik platej, tak proc jit s cenou dolu.. sou to preci podnikatele.. kdyz budete truhlar soukromnik, taky pujdete o polovinu s cenou dolu jen tak, i kdyz vetsina zakazniku vam da vyssi cenu? ne.. a jestli jo, tak nejste spravnej podnikatel.. a to ze si nekdo slevu neumi vydupat je jeho problem.. ja nemam ani zadnyho znamyho, ani zadnej firemni tarif.. mam od o2 sms basic (200sms zdarma a dalsi za kacku) a k tomu sem si vydupal 300 minut do vsech siti zdarma, navic smlouva je na dobu neurcitou.. za 250,- myslim slusny.. proste kdo s tim chce neco delat, tak si dycky lepsi cestu najde.. ostatnim to je jedno a budou to platit at bude cena jakakoliv.. viz. ceny benzinu, cigaret, atd.. tam nas zase skube stat a taky s tim nikdo nic nedela..

Tak já nevím, proč se nám to čechům furt zdá jako StarTrek? Když někde prohlásím, že jako korporátní zákazníci máme u Vodafonu neomezené volání a SMS do všech sítí za 190 Kč s DPH měsíčně a volání v rámci VPN zdarma, tak na mě všichni řvou, že kecám. Další tarif je neomezený net od Vodafone přes 3G za 49 Kč. Z této ceny jednoznačně vyplývá, že nás operátoři dřou zbytečně z kůže a já se jim nedivím, pokud jsou to lidi ochotni platit, tak proč ne?
Teď jsem sledoval diskuzi v TV, že marže operátorů v Čechách jsou kolem 600%, přitom už slušná prodejní marže je 30%, takže si úsudek udělejte sami.

Akoze nikto, pokial ja viem predstavili paušál Maximum II-neobmedzené volania do všetkých sietí, neobmedzené SMS, neobmedzený internet(5000MB FUP) za 39,90€.

Nikto, ale najblizsie je Orange: neobmedzene volania 35e, neobmedzene SMS/MMS 7e. Spolu 42e, cca 1070 Kc

Kdo má neomezený tarif na Slovensku za míň než 1000 Kč? Díky za info.

K nam to taky jednou dojde…

Mě onehdá zaujal tento tweet :
Michal Blaha ‏@michalblaha

Mluvil jsem s sedym telco operatorem (1500 cisel). Sedite? Neomezene volani/SMS do vsech siti nakupuje u O2/VF za 300Kc/mesic.// @ondrej_m

Je to smutné, ale naučilo mi to jednu věc. Vždy, když hovořím s operátorem kvůli změně služby, nebo aktivaci nové, tak se okamžitě tážu na retenci, že za původní cenu službu nechci. Většinou to dělám tak, že se na produkt detailně poptám, kdy už je operátor na pokraji sil a těsně před aktivací řeknu, že bez retence to nechci. Většinou se tím nějaké slevičky dočkám (25%, 50%).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat