Qualcomm ukázal prototypy displejů Mirasol

Qualcomm ukázal prototypy displejů Mirasol
2012-06-06T09:02:32+02:00
• 6. 6. 2012

Bohužel se stále neobjevila technologie baterií, která by způsobila opravdovou revoluci v mobilním světě. Kvůli tomu musí výrobci hledat jiné alternativy, jako snižování energetické náročnosti SoC anebo displejů. U procesorů se nedá držet krok s výkonem a nízkou spotřebou, ale v této oblasti nás čekají nové procesory Cortex-A15, které mohou být úspornější. U displejů je to trochu jinak. Již nyní existují displeje Mirasol, které mají velmi nízkou spotřebu, ale prozatím se neobjevují v hojném počtu na smartphonech nebo tabletech.

Mirasol_-_1_gallery_post

Nyní Qualcomm na akci SID Display ukázal rovnou tři prototypy displeje Mirasol. Ten dokáže využívat extrémně dobře odrazivost světla, a tak není zapotřebí podsvícení při používání na denním světle. Nejmenší prototyp má pouze 1.5 palce a při velmi nízké spotřebě by mohl sloužit i v hodinkách podobných Pebble, které využívají E-ink.

Mirasol_-_9_gallery_postMirasol_-_8_gallery_post

Mirasol s úhlopříčkou 4.3 palce se náramně hodí pro smartphony a dokonce disponuje rozlišením 720p. Zde je naděje, že by super smartphony mohly mít obrovský výkon, a přitom vydržet více než dva dny. Ačkoliv více jader si dokáže vzít spoustu energie, tak displeje ji přímo hltají. Posledním prototypem je displej s úhlopříčkou 5.7 palce, který by se hodil pro polo-tablety. Rozlišení se u nich zastavilo na 1024 x 768 pixelech.

Mirasol_-_6_gallery_postMirasol_-_5_gallery_postMirasol_-_4_gallery_postMirasol_-_3_gallery_post

Bohužel se zatím jedná o prototypy a jen tak je na nejnovějších smartphonech nebo tabletech nenajdeme. Obnovovací frekvence nové technologie není ideální a interpretace barev má daleko k dnešnímu standardu. Rozhodně se jedná o nadějnou technologii, která by mohla aspoň na čas vyřešit problém s výdrží mobilních zařízeních na jedno nabití.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat