Nová verze YouTube pro Android

Nová verze YouTube pro Android
2012-06-28T07:25:36+02:00
• 28. 6. 2012

Zatímco na nás Google valil tuny nových informací při hlavní keynote Google I/O 2012, Google Play zavalila jíná vlna. Jednalo se o nové verze některých mobilních a tabletových aplikací, které přinesly čerstvou dávku nových funkcí a krásných grafických rozhraní. Jednou z těchto aplikací je nové YouTube které si ukážeme v následujícím článku.

Screenshot_2012-06-27-21-15-13

Upgrade přinesl aplikaci hned několik velmi zajímavých funkcí a částěčne změněné uživatelské prostředí. Po spuštění aplikace vás do očí praští snad největší změna, a to nová obrazovka streamu videí od uživatelů, které sledujete. Jednoduchým gestem vyvoláte nabídku velmi podobnou té z nové Google+ aplikace. Tato nabídka je rozdělena na 3 části – Účet, Kanály a Doporučení od YouTube, které zobrazují informace o vašem ůčtu, uživatele které odebíráte a doporučení YouTube rozdělené do několika kategorií.

Karty kanálu se také podstatně změnily. Nyní zobrazují stream, který lze roletkou rozdělit na Aktivity a Nahraná videa. Stream se skládá z jednoduchých, pod sebe řazených obdélníku s velkými detailními náhledy. Podobně vypadá i otevření jedné z doporučených kategorií. Při otevření videa se zobrazí již známá skupina tabů obsahujících info o videu, komentáře či podobné videa. Změnil se také vzhled hodnocení, menu přidávání do Oblíbených a naprosto zmizelo tlačítko „+1“.

Další velmi zajímavou, nicméně u nás zatím dost nepoužitelnou funkcí, je možnost spárovat zařízení s novým doplňkem Nexus Q nebo Google TV a používat jej pro bezdrátový přenos videa do větších obrazovek. Tahle funkce se aktivuje z menu aplikace a spojení je chráněno několikamístným kódem.

Změnilo se také nastavení. Do základního nastavení přibyla položka Vysoká kvalita, která se stará o přehrávání vysoce kvalitního videa v mobilních sítích. Naprosto novou položkou v nastavení je Přednahrávání, ve kterém volíme, jestli se nám budou při připojení na Wi-Fi a nabíjení přednahrávat videa odběrů. Tahle funkce dokáže být velmi náročná na místo v telefonu, obzvláště pokud máte nastaveno přehrávání v HD kvalitě.

Jednou z menších chybiček je nemožnost zobrazovat pouze videa v hlavní obrazovce aplikace a také velmi malý počet změn v tabletové verzí aplikace. Stejně jako u ostatních nových aplikací se jedná o velmi užitečný a úspěšný update, který přidává několik užitečných funkcí a spravuje již dost staré a zmatené prostředí.

Zdroj: Google Play

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat