Aplikace Mobilní Banka 2 je konečně použitelná

Aplikace Mobilní Banka 2 je konečně použitelná
2012-06-19T20:45:00+02:00
• 19. 6. 2012
2

V neděli prošla oficiální aplikace od Komerční banky s názvem Mobilní Banka 2 zásadní aktualizací. Souvisí to zároveň s nedělením spuštěním nového internetového bankovnictví. Změní se tím postavení mobilního bankovnictví a přístup lidí k němu? V článku si ukážeme k čemu aplikace slouží a co přinesla aktualizace.

Mobilní-banka-2-ico

V neděli vyšla klíčová aktualizace, která  přináší velká usnadnění nejen v mobilním bankovnictví. Jde o novou verzi aplikace Mobilní Banka 2 od KB. Než si ukážeme, co přinesla aktualizace, seznámím vás s aplikací jako takovou.

Původně nebyla aplikace moc použitelná. Před aktualizací nabízela tyto funkce:

  • Vyhledávání nejbližších bankomatů
  • Vyhledávání nejbližších poboček
  • Sekci zpráv, která obsahovala tiskové zprávy a zprávy pro klienty
  • Kontakty (tel. čísla, blokace karet…)
  • Fondy (zobrazení zahraničních a tuzemských fondů, včetně grafů)
  • Simulátory hypoték, úvěrů (včetně výpočtu splátek)
  • Kurzovní lístek KB včetně převodníku měn

Vyhledávání bankomatů a poboček probíhá na mapě zabudované v aplikaci a vyhledává bankomaty a pobočky ve vaší blízkosti. K nastavení vyhledávání se dostaneme později.
Sekci zpráv a kontaktů ani není potřeba nějak popisovat. Za zmínku však stojí sekce Fondy. Ta je určena především těm, kteří investují. Zde se vám zobrazují stavy tuzemských i zahraničních fondů. Kromě aktuálních informací o fondu, je vám navíc k dispozici graf, kde se můžete podívat, jak se jeho stav vyvíjel. U grafu máte možnost si vybrat, jak velké období vývoje daného fondu chcete zobrazit.

Simulátor hypoték a úvěrů se vám bude hodit, pokud uvažujete o tom, že si vezmete například nějakou tu hypotéku. Pokud chcete vypočítat, kolik byste spláceli, zadáte si částku, kterou chcete půjčit a dobu, po kterou byste chtěli úvěr splácet. V zeleném rámečku se Vám zobrazí, jaká by byla Vaše měsíční splátka. Pokud sjedete níže pod rámeček, najdete další detaily včetně výše RPSN, roční úrokové sazby a dalších důležitých a užitečných informací.

Před aktualizací nefungovalo skoro nic. Vyhledávání bankomatů a poboček otevřelo jen mapu, kde jste viděli svoji pozici, ale pobočky ani bankomaty se na mapě nezobrazily. Zprávy byly většinou staré a neaktualizovaly se. Podobně to vypadalo i s fondy či kurzovním lístkem, který též nic nenačítal. Ale nedělní aktualizace toto  všechno opravila.

mobbank

Kromě opravy mnohých chyb přinesla aktualizace i novou funkci. Tou je sekce MojeBanka. Tato sekce je zabezpečená a umožňuje vám přístup k vašemu účtu a jeho ovládání. Máte možnost podávat příkazy k platbě, kontrolovat zůstatek a mnoho dalšího. Při prvním vstupu do sekce MojeBanka se spustí video, které vám ukáže, jak si nastavit a zprovoznit bankovnictví ve vašem mobilu.

Aplikace nabízí 4 různé vzhledy. V nastavení si pak můžete vybrat, jaké bankomaty se vám budou zobrazovat (např. podle minimálního výběru). Mapa vám nezobrazuje jen bankomaty KB, ale i bankomaty jiných bank, ze kterých můžete vybírat.

Pokud jste tedy klientem Komerční banky, tato aplikace vám příjde vhod.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Přihlašuješ se tam naprosto stejně , jako do kteréhokoliv jiného mobilního IB, například od mBanky, Fia, ERY atd …… tedy jméno + heslo. Heslo si zvolíš ve svém IB Mojebanka, stejně jako si tam navolíš, které předdefionvané příjemce chceš v moobilu zobrazovat.

A jakým způsobem je vlastně u této aplikace zajištěno/zabezpečeno přihlašování k bankovnictví? Takovou zásadní informaci jsem se totiž v popisu aplikace v Google Play nedočetl. :/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat