Microsoft Surface–válka tabletů začíná

Microsoft Surface–válka tabletů začíná
2012-06-19T07:02:18+02:00
• 19. 6. 2012

surface_Web

Microsoft již před nějakou dobou představil první verze operačního systému Windows 8, který bude také pro zařízení založené na platformě ARM, tudíž bude vhodný pro tablety. Včera v Los Angeles prezentoval dva tablety, které nesou společné označení Microsoft Surface. Zde vidíme, že se již celkem zaběhnuté označení dostane i mezi běžné lidi. Co v sobě oba tablety ukrývají?

Prvním z nich je Surface Windows RT a podle názvu je jasné, že tento tablet je založen na ARM architektuře. Konkrétně by se mělo jednat o Tegru 3, a tak bude moci konkurovat zaběhnutějším tabletům s podobným výkonem. Jeho tloušťka je 9.3 mm a váha 676 gramů. Je vybaven baterií s kapacitou 31.5 Wh a bude k dispozici ve dvou variantách. Jedna získala interní úložiště 32 GB a druhá 64 GB. Displej má úhlopříčku 10.6 palce a jedná se o ClearType HD Display (zřejmě Retina, 1366 x 768 pixelů). Nesmí chybět microSD, USB 2.0 a Micro HD Video.

microsoft-surface-tablet-09

Druhý tablet je Surface Windows 8 Pro a není založen na ARM architektuře. Do výbavy získal Intel Core i5. Tudíž se jeho parametry budou lišit ve více aspektech. Jednou z nich je tloušťka, která dosahuje na 13.5 mm. Displej má stejnou velikost, ale disponuje rozlišením Full HD (1920 × 1080). Váha se zvětšila na 903 gramů spolu s baterií, která má nyní kapacitu 42 Wh. Součástí je také microSDXC, USB 3.0 a Mini DisplayPort Video. Interní úložiště je zde větší, a to 64GB nebo 128GB.

microsoft-surface-tablet-13microsoft-surface-tablet-21

Oba tablety disponují tzv. VaporMag, což by mělo znamenat, že jsou vyrobené částečně z magnézia. Microsoft zapracoval také na příslušenství a přináší kryt a zároveň klávesnici v jednom kuse. Jsme velice zvědaví, jak se na ní bude psát. Nyní se již podívejte na první videa.

Podle dostupných informací se bude cena tabletu s Tegrou pohybovat kolem 500-600 dolarů. Druhá varianta s i5 dosáhne na částky 700-1000 dolarů.

Zdroj: microsoft.com, slashgear.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat