Ještě levnější Lumie–podaří se to Nokii?

Ještě levnější Lumie–podaří se to Nokii?
2012-06-17T10:19:27+02:00
• 17. 6. 2012
3

Nokia se s vervou pustila do těžkého souboje s iOS a Androidem. Dnes již moc dobře známe třeba Lumii 800, která má velmi povedený design a rozhodně zaujala. Neustále se ptáme, jestli se tomuto finskému výrobci podaří prosadit s Windows Phone. Třeba jeho doba teprve přijde s nadcházející verzí systému, ale o tom někdy jindy. Nyní se zdá, že Nokia představí ještě levnější variantu Lumie 610.

283415-hands-on-with-nokia-s-lumia-610-and-new-asha-phones

Model 610 měl být nejlevnějším smartphonem se systémem z Redmondu, ale nyní již víme, že se nejedná o vůbec levný mobil. S cenou kolem 6000 Kč nemůže konkurovat mnohdy vybavenějším smartphonům s Androidem, byť pocházejí od méně známých výrobců. S hardwarem to tento model taky nevyhrál. Nyní víme, že 256 MB RAM způsobil nemalé problémy s aplikacemi, které budou muset řešit vývojáři.

elop

Stephen Elop se nechal slyšet, že mají plány na ještě levnější variantu a zřejmě taky nový model, který bude rozhodně konkurovat cenou levným Androidům. K tomu by měli pomoci i inženýři od Microsoftu. Můžeme jen doufat, že se to nedotkne vybavenosti samotného mobilu. Další osekávání RAM nebo procesoru by mohlo mít fatální důsledky nejen pro Nokii, ale mohl by na to také doplatit systém Windows Phone.

Zřejmě se jim podařilo najít cestu úsporu v samotné konstrukci připravovaného mobilu, ale nevíme to jistě. Snad se Nokii podaří vyrobit levný smartphone, který bude konkurence schopný. Do dneška se jí to daří s takzvanými hloupými mobily, ale ani zde Nokia není číslem jedna.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To je krásné. Máme tu 4 Lumie. 3 z toho jsou HW v podstatě identické, jedna má 1/2 RAM. Ceny jsou v horizontu několikanásobku nejlevnějšího modelu. V podstatě za TO SAMÉ, jen v jiném „tělíčku“ nebo s větší pamětí / displejem.

Ono by stačilo, kdyby ty telefony představovali s cenou na kterou se dostali po půl roce. Třeba teď lumia 710 za něco přes 4 tisíce a Lumia 800 kolem 7 tisíc. Tohle kdyby představili už na začátku, tak po tom lidi skočej! Myslim, že o Lumii 800 se hovořilo hodně dobře ohledně designu a za 7 tisíc je to mnohem víc dostupné pro většinu lidí, než za nějakých 12 tisíc, za které se to původně prodávalo.

Uz nivi co delat…stale vetsi propad..WP byla nejvetsi chyba..s cenou 6k sezenu 100x lepsi delo s androidem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat