Jelly Bean na Galaxy Nexus video

Jelly Bean na Galaxy Nexus [video]
2012-06-29T06:25:50+02:00
• 29. 6. 2012
38

Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2012 představil novou verzi operačního systému Android s názvem Jelly Bean. Kromě představení nové verze veřejnosti také účastníkům konference rozdal zařízení, která Jelly Bean mají předinstalovaný. Jedním z nich je Galaxy Nexus. Právě z něj se v podstatě okamžitě podařilo získat nejnovější verzi oblíbeného systému, takže ji nyní může otestovat velká část majitelů referenčního telefonu Galaxy Nexus.

Jeden z těch, kteří se pustili do flashování, je náš čtenář Tomáš Sánik. Ten si nenechal pocity z novinky pro sebe, ale podělil se o ně s námi v podařeném videu. Představuje zde všechny hlavní změny a vylepšení, které se v Jelly Bean objevují. Zdůrazňuje ještě plynulejší chod systému a rychlejší odezvy, vylepšený fotoaparát, lepší práci s widgety. Ukáže vám i jak funguje Google Now a nová (mluvící) verze Google Search.

Představení nové verze systému jsme sledovali a průběžně jej přepisovali do článku, který naleznete pod názvem Android 4.1 Jelly Bean.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Václav Pavlín

8. 8. 2012, 16:53

tomm.c: A myslíte si, že váš komentář za tu registraci stál?

Jinak v tomto preview je vidět vše, co bylo v té době nějak rozumně známo (autor video natočil v podstatě ihned po tom, co se objevila dostupná Jelly Bean ROM).

zaslintaný, šušlavý, človek ktorý nevie rozlíšiť dva,dve ide robiť recenziu ktorého nie je ani rozumieť, a vôbec nič si dokopy neukázal toto je preview ? kôli komentu som sa musel zaregistrovať…

Filip B... Capa

30. 6. 2012, 17:23

Hi, nenašel by se někdo, kdo by mi poradil, jak do Defy nakopat CM7? ICQ, Skype..

Komentátor k video recenzi mluvil celkem srozumitelně … berte to, že je od Košic. A ještě jedna připomínka kdo z Vás už udělal koment video k nějakému představení něčeho nového. Jinak recenze se vztahuje k Jelly Bean na Galaxy Nexus
Já za sebe dávám za jedna k recenzi na to, že je to amatér a jsem rád, že to spáchal, alespoň vím co mam od toho očekávat až ho budu instalovat do svého Nexuse :D
Už ho proboha neurážejte! A spíš děkujte, že se něco dozvíte ;)

poltergeist

29. 6. 2012, 21:51

strašně mi tam chybí tlačítko HOME, hw tlačítko co mám na Nexusu One, to je nezvyk na tomhle bych asi nemohl dělat

Z počátku mi to přišlo jakoby mluvil polák slovensky, protože to šišlání je pro ně tipické aby tu polštinu mohli vyšišlat :) ale jinak vpohodě je tomu rozuměť, možná proto že umím trochu polsky tkže pohoda, jinak novej android 4.1 zajímavej :) Díky za preview :)

To kyrystel: podle mne by jsi se měl stydět Ty. Jen tak mimochodem, kolik a jakých videí jsi dal Ty na web?

koalalumpur

29. 6. 2012, 20:04

no ale toto nahraval citatel/amater, nie skutocny redaktor/profesional

4 Maxifik : Fakt Sory , ale ten frajer by se měl stydět. Pokud chce mít kvalitní koukatelnou recenzi, tak by měl mít nějaké nepsané alespoň základní způsobz chování. Jinak nevím co tu to video dělá. anglická verze byla mnohem kvalitnější. A to neberu v potaz jiný jazyk…

Dejte už pokoj s těmi cukríkami v ústach! Neurážejte někoho, koho osobně neznáte. Nikdo neví, jak vaše mluva působí na ostatní. Nechovejte se jako hovada, nesuďte lidi, aniž je poznáte! To je od vás všech docela ubohost. Právo ke komentování máte jen k obsahu videa, nikoliv k osobě! Nebo radeji buďte zticha!!

koalalumpur

29. 6. 2012, 14:41

Preto sa pytam ci skusali sucasny flash na 4.1

jo,akorat kdo chce pouzivat flash na androidu,tak musi zustat na 4.0,protoze Adobe nebude delat verzi pro 4.1 kvuli nepredvidatelnemu chovani….Ale treba to pujde nejak obejit ;)

Komentujte obsah videa, novy android 4.1., nie vaše invektivy k autorovi videa. To nie je podstatné,nie sme v Tv

Rozumet bylo naprosto v pohode.Nechapu ty komentare nahore.Jako amaterska videorecenze proste vice nez dobre….Je pravda,ze muj syn ve svych dvaceti letech nerozumi slovensky ani slovo a odtud se asi berou ty komentare o nesrozumitelnosti.F

Tady se zase musí kritizovat… rozumět bylo úplně v pohodě.

Co musím pochválit je ovládání/vyhledávání hlasem – i přes přízvuk a nepřesnou gramatiku přednášejícího (např.: „What weather in London on Sunday“) se vyhledalo přesně to co mělo. Líbí se mi jak je to pohotový a reaguje to přesně jak má :).

Video vpohode, ale naozaj sa to neda pocuvat ked ma cukrik v hube, ked uz idem natacat video, aspon si ho dam von.

Václav Pavlín

29. 6. 2012, 12:11

jenicekk: Za smazání komentáře se omlouvám. Vím, že to bude znít jako výmluva, ale nechtěně jsem komentář označil jako spam a nepodařilo se mi v tu chvíli najít, kde se dá komentář obnovit. Už jsem to našel, takže ho tam máte zpátky.

Uvědomte si ale, že nekritizujete nás, ale autora, který není součástí Dotekománie a který video vytvořil jen z dobré vůle. Navíc Váš komentář není kritika, ale obyčejná urážka.

To nedelejte vubec kdyz nesnensete opravnenou kritiku ne?

kdyz sem jako prvni napsal jakou reci to pan redaktor vubec mluvi bylo mi to okamzite smazano… asi nejsem sam komu to pripadne hrozny. A ta cenzura tady DESNE!

Dnešní děti už nerozumí Slovenštíně? Nebo v čem je problém? Proč tu 95% diskutujících řeší podružnou blbost, místo toho aby se soustředili na podstatu – preview recenzi nového Androida?

Recenze byla přehledná, srozumitelná, věcná. Za mne OK.

Zajímalo by mě, jestli bude 4.1 i na Nexus S? Zatím sem zachytil tuhle informaci jen v jednom článku..všude je zatím jen Galaxy Nexus :(

Tohle je špičkové review a je tomu rozumět:
http://youtu.be/afNRAOg5jUk

toto video predsa nemoze byt od dotekomanie sak mu vobec nerozumiet po necelj minute. Prosim vas ke budete nabuduce tocit video, tak zrozumitelnejsie

Děkuji za perfektní a hlavně velmi pohotově připravenou videorecenzi. Nemám opravdu vůbec žádný problém s tím jaký kdo má přízvuk nebo zabarvení hlasu a naprosto souhlasím s Maxifíkem. Důležité jsou přece informace. Tohle se tady opakuje stále dokola, někdo si dá práci ve svém volném čase něco zplodí bez nároku na cokoliv a pustí se do něj lidé kteří nic takového nikdy neudělali. Kdyby jo tak by takhle určitě nepsali.

chvílemi sem si nebyl jistej, jestli autor mluví slovensky nebo rusky… xD

Václav Pavlín

29. 6. 2012, 10:29

BluPix: Dopsáno:)

Vždyť mu bylo krásně rozumět, nesedíte si na uších? Nebo nemáte zapnutý nějaké šílené mrvítko zvuku typu bass boost? Kupte si slušné repráky a přestaňte fňukat.

Ale fakt že mobilmania mohla dopsat že se nejedná redaktora, ale pouze o fanouška.

HRŮZA!!! Nejhorší video recenze co jsem kdy viděl/slyšel! Nerozuměl jsem ani slovo a kvůli tomu mlaskání jsem to vůbec nedokoukal. Mobilmánie PROBUĎTE SE. Doufam že to celý byl jenom vtip! :-)

Vy všichni rejpalové, co Vám bránilo natočit toto video sami a dát jej na net. Ne každý je mluvčí, ne každý má jasný a čitělný hlas bez sykavek a podobných projevů. Prosím, zdržte se hanění a pomlouvání někoho, kdo Vám všem dobrovolně a z vlastní vůle předvádí něco, na co sami zřejmě němáte!

Mno nastesti jsem mel otevrene okno a venku je desny randal, takze jsem ho skoro neslysel, jen jsem si vsiml slovenstiny a ze desne mumla, coz prehlusovalo okoli z venku. Video je hezky prezentovano a ukazal vsechny dulezite body, ktere Jelly predstavuje. Dekuji za video a budu se tesit na aktualizaci CM9 :)

koalalumpur

29. 6. 2012, 9:45

Mohli by ste skusit ci ide stiahnut a ci funguje flash v 4.1? Samozrejme v inom browseri ako Chrome. Ak neni vidiet v Google Play, tak nainstalovat z ineho zdroja.

Jeremy Nowak

29. 6. 2012, 9:39

Me spis pripada jako slovako-polak =) ale video jinac fajne.. fuknce byli pekne videt.. jinac vic me vadilo to cvakani v pozadi..

Video obsahovo pekne ale fakt nemusel cmulat ten cukrit, mal som problem sa sustredit na to, co hovori…

Václav Pavlín

29. 6. 2012, 9:21

Toto video není od člena Dotekománie, ale od fanouška, který si do telefonu nahrál nejnovější systém a byl ochoten nám své video poskytnout. Zkuste se nad to prosím povznést a zaměřit se spíše na Jelly Bean, než na mluvčího;)

Bože můj, jak může takový huhla dělat audio recenzi. Slovenčina mi vůbec nevadí, ale jemu není skoro rozumnět a člověka po pár minutách přestane bavit chytat každé sloíčko…..příště prosím někoho, kdo umí mluvit, klidně i slovensky, ale srozumitelně.

po prvej minúte som to video musel vypnut… ked už prehliadnem vychodňarsky prizvuk a zaťahovánie, tak to sústavne cmukanie sa nedá počúvať… nabudúce počas nahrávania nežužlať cukrík!!!….

Romisek Čáp

29. 6. 2012, 9:15

Hezká ukázka androidu 4.1 . Proč ale proboho komentátor u toho cucá bonbón??? šišlá jak neví co!

Prosim, jakou rec pouziva pan z videorecenze? SK,POL, RU?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat