HTC mobily s WP8 – první informace

HTC mobily s WP8 – první informace
2012-06-21T18:34:34+02:00
• 21. 6. 2012
1

Od oficiálního představení nové verze mobilního operačního systému Windows Phone od Microsoftu nás nedělí pomalu ani den a už na povrch proplouvají první informace o nových zařízeních. Jsou to hned 3 povedené kousky z dílen taiwanské firmy HTC a přináší první pohled na specifikace a vybavení přicházejících modelů. Jak budou konkurovat ostatním partnerům Microsoftu a dokáží se poprat s nynější královnou WP, Nokií?

Tentokrát se redaktorům portálu The Verge povedl opravdu pořádný kousek, který určitě potěší všechny zájemce o telefon s WP8. HTC si na nás chystá, podobně jako u One série, 3 telefony. Řada začíná modelem s kódovým označením Rio, který je zaměřen na mladší a méně majetné publikum. Ten se bude pyšnit 4palcovým WVGA displejem, 5megapixelovým fotoaparátem se schopností nahrávat 720p video, průměrnou pamětí 512 MB a perfektním procesorem řady Snapdragon S4 Plus od Qualcommu.

Střední třídou je druhý model s názvem Accord se 4,3 palce velkou obrazovkou využívající technologii Super LCD 2 a s rozlišením 1280×720. Operační paměť nám poskočila na 1 GB, senzor fotoaparátu na 8 megapixelů a procesor na MSM8260A (výkonnější dvoujádrový model). Přibyla také podpora NFC.

Posledním modelem a také novou vlajkovou lodí je Zenith s 4,7palcovým Super LCD 2 panelem s HD rozlišením, stejným senzorem jako v případě Accordu a zatím nepojmenovaným čtyřjádrovým procesorem. Co se týče data prodeje, můžeme jen říci, že se jedná o letošní rok. Ze specifikací chystaných modelů to vypadá, jako by se Microsoft konečně vydal správnou cestou a povolil výrobcům používat rozdílnější hardware.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Specifikace Accordu a Zenithu odpovídají One S a One X. Samsung chystá Galaxy SIII (Omnia) s WP8. Zdá se, že nová platforma táhne a konečně bude plnohodnotným konkurentem pro iOS/Android.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat