CyanogenMod 9 je nyní v RC verzi–37 zařízení

CyanogenMod 9 je nyní v RC verzi–37 zařízení
2012-06-27T07:45:58+02:00
• 27. 6. 2012
3

Svět androidích smartphonů je opravdu rozsáhlý. Prakticky dává na výběr každému od velikosti displeje, přes cenu až po vybavenost. Bohužel většina těchto smartphonů trpí neduhem, kdy si výrobce předělá systém Android k obrazu svému. Největšími příklady jsou předělávky od Samsungu (TouchWiz) nebo HTC (Sense). To se ale nemusí líbit všem a raději by měli na svém mobilu čistý Android. Takovým zástupcem čistější podoby systému je CyanogenMod, který doposud nabízel nightly verzi Androidu 4.0.

CyanogenMod-9

Jednalo se spíše o beta verzi, která nemusela fungovat správně. Naštěstí tu máme dobrou zprávu. Po 225 dnech od uvolnění Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich přechází CM 9 do stavu RC (Release Candidate). Tato verze je již podstatně blíže ke stabilnímu systému a prakticky se dá používat. Na toto oznámení zřejmě čeká mnoho lidí, aby do svého smartphonu mohli nahrát čistější podobu Androidu 4.0.

V současné době je CM 9 RC 1 dostupný pro 37 zařízení nevyjímaje Galaxy Nexus, Galaxy S II, Galaxy Note, ASUS Transformer, Transformer Prime, Transformer Pad a další. Stahovat můžete na speciální stránce get.cm. V současnosti využívá CyanogenMod přes 2 300 000 majitelů smartphonů, a tak se zřejmě jedná o nejrozšířenější komunitní Android vůbec.

Používáte CyanogenMod, nebo máte jinou oblíbenou ROM?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nevim, jako me po instalaci novy verze CM ty aplikace nezmizej, porad tam jsou, ale pri spusteni hodej FC screen, takze musim preflashovavat

Já používám CM9 na SGS uz od března a uz tehdy byl celkem stabilni. Ted uz je skoro dokonaly, vse funguje a navic nabizi o hodne vic moznosti nastaveni nez offiko ICSka. Jo a s tema GApps, to bude rukama nebo mas neco s phonem. Stačí je nahrát pri prvnim flashovani a potom uz ne. Jen se stahne novy build CM9, naistaluje se v recovery a hotovo. Za 3 minuty neni co delat.

Pouzivam jinou romku, ale zalozenou na AOKP z CM9, CM9 jako takovy nemam rad proto, ze mu chybi GApps, takze se to tam musi pokazdy doinstalovavat, a je to trosku PITA kdyz po kazdy nightly verzi musim flashovat jeste GApps, takhle pouzivam jinou romku, ktera z CM9 vychazi, a ma par featurek vcetne GApps navic…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat