Samsung Galaxy S III – souhrnné informace videa

Samsung Galaxy S III – souhrnné informace [videa]
2012-05-04T06:45:27+02:00
• 4. 5. 2012
5


image

Než se dostaneme k samotné novince, pojďme si v krátkosti připomenout, co všechno se dělo před velkým představením. Společnost Samsung všechny překvapila svým rozhodnutím, že na letošním Mobile World Congress nepředstaví svou vlajkovou loď. Následně uvalila silné informační embargo a mohli jsme maximálně sledovat smršť nejrůznějších údajných fotografií kolujících internetem. Objevilo se dokonce i jedno video. Rozhodně musíme uznat, že se Samsungu podařilo vše utajit.


Podařilo se nám získat video, kde je vidět první reklamní ukázka nového Samsungu Galaxy S III. Nyní se na ni můžete v klidu podívat.

SGS3 by perseusp

Jak již video napovídá, tak SGS III bude dostupné v bílé a modré variantě. Zřejmě se letos nedočkáme černé placky a je vidět, že Samsung zapracoval na designu. Na videu si také můžete všimnout, že nová vlajková loď má zabudovanou technologii NFC.

image

Ale nyní již zpátky k samotné vlajkové lodi. V posledních dnech se předvídalo, že novinka bude mít extrémně velký displej. SGS I disponovala 4 palcovým, SGS II povýšila na 4.3 palce a SGS III má neuvěřitelných 4.8 palce s rozlišením 1280 x 720 pixelů, je to HD Super AMOLED Displej. Můžeme si jej srovnat s předchozími verzemi.

galaxy-s-family-microscope (1)

Základní technické specifikace SGS III:

  • Procesor: Samsung Exynos 4412 ; 4 jádra;  Cortex-A9; 1,4 GHz; 32 nm
  • RAM: 1 GB
  • ROM: 16/32 GB (později i 64 GB) + rozšířitelnost o paměťové karty
  • Displej: 4,8″; HD Super AMOLED; 1280×720
  • Baterie: 2100 mAh
  • Rozměry: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
  • Hmotnost: 133 g
  • Fotoaparát: 8 MPx
  • Přední kamera: 1,9 MPx
  • Další vybavení: WiFi, Bluetooth 4.0, NFC

Když se podíváme na parametry SGS III, příliš nás nepřekvapí. Čtyřjádrový procesor se dal vzhledem ke konkurenci očekávat a Samsung samozřejmě vsadil na vlastní produkci – Exynos. Telefon bude v některých státech dostupný i v LTE verzi. U té se mohou ještě parametry trochu lišit.

Když už jsme se dostali k dostupnosti v jednotlivých zemích, Samsung se chystá telefon prodávat v celkem 145 zemích a do své nabídky ho zařadí 296 operátorů. Prodej v ČR začíná 4. 6. 2012.

Nové softwarové vymoženosti

Samsung zapracoval i na softwarové části telefonu. Kromě Androidu ve verzi 4.0 nechybí ani nadstavba TouWiz. Kromě toho na své prezentaci představil i několik nových bonusových funkcí. Asi nejzajímavější z nich je funkce S Voice. Jak již název napovídá, S Voice je protějškem asistentky Siri, kterou známe z iPhonu 4s. Skrze tuto službu můžete zadávat telefonu hlasové příkazy a ovládat jej tak bez notnosti „kontaktu s telefonem“. Jedná se například o ovládání hovoru, budíku, hudebního přehrávače, kalendáře, SMS nebo ovládání fotoaparátu.

Kromě S Voice najdeme v telefonu i další novinky. Jednou, která se možná stane dost kontroverzní, bude automatické zhasínání a rozsvěcení obrazovky podle toho, zda se na ni díváte. Logicky musí být v tuto chvíli aktivní kamera. Ušetříte tedy energii za displej, ale spotřebuje ji neustálá analýza obrazu. Spotřeba displeje pravděpodobně výrazně převýší nároky snímání kamerou a zpracování obrazu, ale i tak můžeme čekat bojující příznivce a odpůrce.

Samsung nám také nabízí možnost přímého volání. Pokud nám například přijde sms, my si ji přečteme a zvedneme telefon k uchu, zařízení z pohybu a změny u senzoru přiblížení pozná, že chcete dotyčnému volat a přímo vám ho vytočí.

Pozadu nezůstaly ani sociální sítě. SGS III automaticky označuje obličeje na fotografiích a přiřazuje k nim kontakty. Přímo z fotogalerie pak můžete přejít na sociální aktivity označené osoby.

S rozpoznáváním obličejů souvisí další zajímavé funkce. Můžete například fotografii odeslat všem lidem na snímku. Při prohlížení obrázků můžete nastavit zoom na obličej, kdy vám telefon bude přibližovat jednotlivé tváře.
Od prohlížení snímků se vrátíme o krok zpět – k jejich pořizování. Samsung s samozřejmě chlubí kvalitním fotoaparátem. Zapracoval ale i na softwarové části. S III vám nabídne například takzvaný burst mode, kdy pořizujete snímky rychlostí až 3,3 snímku za sekundu. Pokud je nechcete všechny, můžete nechat telefon vybrat nejlepší obrázek.

Další představenou funkcí je AllShare Cast. Ta umožňuje obsah z telefonu bezdrátově přehrávat například na vaší televizi. AllShare Play pak umožňuje sdílet jakékoli soubory mezi zařízeními, jako je tablet, PC nebo televize. Podle vyjádření Samsungu nezáleží na vzdálenosti mezi těmito přístroji, takže se zřejmě jedná o sdílení skrze internet.

Představeno bylo i příslušenství. Kromě elegantního pouzdra si budete moci dokoupit i bezdrátovou nabíječku. Podobnou jsme mohli zaznamenat u smartphonu Palm Pre. Samsung také nabídne s pomocí speciálního příslušenství možnost sledovat zdravotní stav majitele. Aplikace, která k tomuto účelu bude sloužit, se bude nazývat S Health.

Redaktoři webu Slash Gear se odvážně pustili do testování zařízení hned na místě představení. Nabízíme vám tedy výsledky jejich rychlého testu. Přesně dle očekávání je nový čtyřjádrový Exynos od Samsungu skutečně bestie mezi procesoru. Průměrný výsledek benchmarku Quadrant je 5642. Nejlepších výsledků SGS III samozřejmě dosáhla testu výpočetního výkonu procesoru – 12 781. Pokud výsledek srovnáme s aktuálně největším konkurentem HTC One X, můžeme říct, že HTC bylo na hlavu poraženo. Dosáhlo průměrného výsledku “pouze” 4835. Tyto testy samozřejmě nemusí nakonec nic znamenat. Jasně však naznačují, že SGS III nebude žádné ořezávátko.

Podobně jako HTC, i Samsung přichystal nějaký ten bonus ve spolupráci s úložištěm Dropbox. Pro budoucí majitele Galaxy S III to znamená 50 GB prostoru v tomto cloudovém úložišti zdarma. Tato kapacita vám zůstane po dobu dvou let.

Z představení „The New Galaxy“ je to vše. Nyní už můžeme jen čekat, než se telefon dostane do prodeje. Otázkou je, jestli tato novinka zazáří jako předchozí modely. Z hrubých čísel můžeme zmínit, že Samsungu Galaxy S se prodalo přes 10 miliónů kusů a Galaxy S II dokázalo tuto hranici splnit 2x. Nesmíme ani zapomenout na netradičně velký Galaxy Note, kterého se také prodalo několik miliónů. Samsung Galaxy S III má před sebou nelehký úkol a očekává se, že pokoří úspěšný model Galaxy S II.

Zdroj: engadget, Slachgear, Samsung


Nyní se můžete podívat na celé představení na následujícím videu:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Docela o nicem

Slash Gear mirror site :-D

O co se tu ted snazite? Vsechno uz je davno na mobilmanii a samsungmanii a uz je to vsechno prectene a prohlednute… :-D

Pro mne vcelku zklamani…Ja opravdu nesnasim tu PenTile… Doufal jsem ze aspon to zlepsi… Jinak celkem o nicem… Ted cekat na s4./..

Tak nakonec opravdu částěčně kopíruje design GN, no, počkám si na HW specifikace

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat