Tablet Nexus zachycen v benchmarku?!

Tablet Nexus zachycen v benchmarku?!
2012-05-30T07:30:12+02:00
• 30. 5. 2012

nexus-7-moxkup

Opět se nám blíží jedna zajímavá akce, kde by mohl být představen minimálně jeden Nexus od Googlu. Už jsme dokonce spekulovali o tom, že by Google mohl představit až 5 nových zařízení. Nikdo ale prozatím nemá potvrzené informace. Ačkoliv Google zřejmě podepsal kontrakt na nový Nexus se Samsungem, tak by se ještě mohl objevit minimálně tablet od Asusu. Oba výrobci jsou silnými hráči ve svých kategoriích. Samsung umí vyrábět smartphony a Asus vyniká v segmentu s tablety. Nyní se objevuje první náznak tabletu Nexus od Asusu, a to přímo v benchmarku.

nexus-7-benchmark

To je vše, co v tuto chvíli máme. Jeden screenshot o jehož pravosti můžeme pochybovat. Zkusme jej ale vzít jako pravdivý. Dozvídáme se z něj, že nový tablet vyrobí Asus a zapadne do kategorie sedmipalcových zařízení. Displej získal rozlišení 1280 x 768 pixelů, bohužel již nevíme, jaká technologie je použita. Měl by být poháněn Tegrou 3 s taktem 1.3 GHz s jádry Cortex A9, takže nemůžeme očekávat novinku v podobě A15.

Web AndroidCommunity.com začal pátrat po tomto údajném Nexu a získal informaci, že systém nese označení JRN51B. To by mělo znamenat, že Nexus 7 bude mít Android 4.1. Otázkou je, jestli se jedná o Android Jelly Bean, který měl být podle původních spekulací spojený s verzí Android 5.0.

Opravdu zbývá ještě hodně času, než dojde na slibovanou událost a celý svět se dozví, co si pro nás Google přichystal. Samozřejmě můžeme pochybovat o samotném benchmarku a o všech informacích, které se dostávají napovrch. Rozhodně se můžeme těšit na nový Nexus. Nikdo ale neví, jestli bude jen jeden a jaký systém na něm poběží.

Zdroj: androidcommunity.com, androidspin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat