Smartphony s 3.1GHz procesory? Proč ne !

Smartphony s 3.1GHz procesory? Proč ne !
2012-05-05T16:06:23+02:00
• 5. 5. 2012

O společnosti TSCM (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) jsme ještě donedávna nevěděli, ale jedná se o celkem významného výrobce hardwaru pro mobilní telefony. Prakticky na ni upozornilo dění kolem společnosti Apple, která zvažovala jiného dodavatele součástek pro svá zařízení. Nyní tato společnost vystrkuje růžky a sama na sebe upozorňuje.

Fab2outr003_954

Prozatím můžeme v mnohých smartphonech a tabletech nalézt SoC s procesory Cortex-A9 a celý svět se těší na výkonnější Cortex-A15. Zřejmě se nových procesorů dočkáme až na konci letošního roku, nebo na začátku toho příštího. TSCM ale upozorňuje, že Cortex-A9 mají ještě šanci a nejedná se o zastaralé procesory.

Ve svých laboratořích vyvinuli dvoujádrový Cortex-A9 pomocí 28nm technologie. Standardně jsou vyráběné 40nm technologií a můžeme je nalézt třeba třeba v Samsungu Galaxy S II, HTC Sensation a v dalších. Vylepšená verze od TSCM nemá jen modernější způsob výroby, který znamená nižší spotřebu, ale hlavně se jim podařilo dosáhnout vyšších taktovacích frekvencí. Ty vyskočily z 1.5 GHz na 2 GHz, ale jedná se jen o optimální a stabilní takt procesoru.

C

Při zvýšené zátěži baterie mohou tyto procesory běžet na neuvěřitelných 3.1 GHz. Tímto na sebe chce TSCM upozornit a zařadit se mezi velké výrobce, jako jsou Nvidia, Samsung a Texas Instruments. Mimo to hodlají tyto vylepšené procesory dodávat do smartphonů, dokud se neobjeví první Cortex-A15.

Zdroj: mobilesyrup.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat