Skenovací krabice pro mobil – Scanbox

Skenovací krabice pro mobil – Scanbox
2019-06-20T20:38:57+02:00
• 20. 5. 2012
1

Dnešní příspěvek do rubriky Inovace bez legrace představuje velmi jednoduchý, ale o to zajímavější projekt. Jedná se o papírovou skládačku s několika magnety, která vám umožní svým telefonem digitalizovat dokumenty, fotky i 3D objekty.

Máme zde australský nápad několika mužů. Jejich jména jsou Phil Bosua, Ben Hillier a Luke Allen. Tito pánové si řekli, že by se jim hodil nějaký prostředek, jak rychle a snadno naskenovat účtenku, vytištěný list papíru, fotku nebo cokoliv dalšího. Ve videu se dozvídáme, že použití klasických skenerů je nepohodlné a vyžaduje spoustu práce ještě před tím, než vůbec budete moci skenovat. Na druhou stranu Scanbox je přenosný, lehký, skládací a snadno použitelný.

Scanbox je v podstatě jednoduchá skládačka. Vytištěn je na tvrdém laminovaném papíře. Na správných místech jsou připevněny silné magnety, takže složený bezpečně drží pohromadě. Když ho přeskládáte do přepravní formy, je tlustý jen 5 mm, takže se vejde do kteréhokoliv batohu, brašny na notebook či kufříku.

Scanbox je na horní straně opatřen obrysem, na který položíte svůj mobilní telefon. Vlastníte-li iPhone, čočka fotoaparátu přesně sedne na připravený otvor. U jiných zařízení samozřejmě budete muset provést „kalibraci“ (posunout telefon na správné místo;). Na dno Scanboxu vložíte digitalizovaný dokument, spustíte aplikaci fotoaparátu a vesele fotíte. Autoři také doporučují využití aplikace CamScanner, která vám umožní provést upravu snímků tak, aby skutečně vypadaly jako ze skeneru.

Můžete také zakoupit rozšířenou verzi Scanbox+, která vám navíc nabídne přisvětlovací LED diody. Ty jsou napájeny 9V baterí a umožní vám skenovat za všech okolností. Autoři Scanbox představují také jako nástroj vhodný pro prezentace. Připojíte své mobilní zařízení k projektoru, položíte na Scanbox, vložíte grafy a diagramy a můžete prezentovat.

Trochu mě překvapila cena tohoto produktu. Za kus potištěného papíru a pár magnetů mi $15 přijde docela dost. Pokud připočteme poštovné, dostaneme se se základní verzí Scanboxu na cenu $25. Pokud bychom se zde bavili o přípravě jednotlivých kusů, pak by cena materálu, vytištění a vyřezání byla odpovídající. V případě sériové výroby si ale myslím, že by bylo možné ji srazit o něco níže. Scanbox+ vás s poštovným vyjde na $35.

Pokud vás cena neodrazuje a myslíte si, stejně jako já, že byste Scanbox využili, objednávejte. Jako u všech projektů na Kickstarteru platí, že, pokud podpoříte projekt vyšší částkou, získáte více produktů za nižší cenu.

Scanbox na Kickstarter.com

Moje první myšlenka, když jsem na tento projekt narazil, byla: „Co je to za blbost?“ Říkal jsem si, že si z nás autoři dělají legraci. Krabička, na kterou položíte mobil a vyfotíte to, co je v ní. To by si vážně někdo koupil?

Pokud se podíváme na vybranou částku, která je aktuálně dvojnásobek toho, co autoři požadují, tak můžeme velmi jasně odpovědět, že ano, koupil. Když jsem shlédl video, pročetl si text a trochu si celou věc promyslel, došlo mi, že je to vážně zajímavá myšlenka, a dokonce by se mi něco takového také hodilo.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

locomachine

22. 5. 2012, 22:35

35$ bych dal za kvalitní OCR software, ne za něco co teoreticky zlepší vyfocení dokumentu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat